2023. december 01. Elza
Százharminc oldalban cáfolja a kormány a Sargentini-jelentést
MTI/hirado.hu
|
2018. november 14. 15:51
|
frissítve: 2018. november 15. 16:12
A magyar kormány továbbra sem enged bevándorláspolitikájából. Legutóbb a kormány 131 oldalas dokumentumban cáfolta a hetes cikkely szerinti eljárást megelőző bevándorláspárti Sargentini-jelentés állításait.

A dokumentumban tételesen cáfolják a jelentésben megfogalmazott alaptalan és igaztalan vádakat és megállapításokat – mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kifejtette: hétfőn tárgyalta az uniós tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek ülése Magyarország helyzetét. Varga Judit az ülésen átadta kollégáinak a dokumentumot. Az államtitkár szerint ahogy az egész Magyarország elleni támadás, úgy a hétfői tanácsi meghallgatás is a jövő évi európai parlamenti választási kampány része a bevándorláspárti politikusok oldaláról. Véleménye szerint azért támadják Magyarországot, mert nemet mondott az ország a bevándorlásra és a migránsok betelepítésére. Varga Judit kiemelte: egy nagy tárcaközi együttműködés eredménye ez a dokumentum, több hétig készítették.

Az államtitkár hozzátette, Judith Sargentini jelentéskészítő, európai parlamenti képviselő az Európai Unió Tanácsának jogi szolgálata által adott véleménnyel szembemenve külön megbeszélést folytatott az Általános Ügyek Tanácsának tagjaival, így újabb eljárási szabálysértést követett el. Véleménye szerint politikai hecckampány zajlik az Európai Unió Tanácsában és a tagállamok nyomást gyakoroltak az elnökségre.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat