2024. május 26. Fülöp, Evelin
A szerződést hosszabbító Vassal megkezdi a play-offot a DVTK Jegesmedvék
Kujan István
|
2019. február 28. 15:44
|
frissítve: 2019. február 28. 15:47
Pénteken kezdődik a Tippsport Liga kvalifikációs szakasza, a DVTK Jegesmedvék ellenfele a MAC Újbuda lesz. A play-off összecsapást beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya, Vas János 2 évvel hosszabbított a Macikkal.

Kedd este eldőlt, hogy a DVTK Jegesmedvék a MAC Újbuda csapatával találkozik a Tippsport Liga kvalifikációs körében. Egri István, a DVTK Jegesmedvék elnöke előbb azonban örömmel és büszkén jelentette be, hogy Vas János a következő 2 évben is a miskolciakat erősíti. – Úgy gondolom, hogy minden csapat, menedzser és edző számára ő egy ideális játékos: vezér az öltözőben és a jégen is. Rendkívül jó játékos, ezt a Tippsport Ligában is bebizonyította – húzta alá.

dvtk_jegesmedvek_190228_vcs_3.jpg

Fotó: Végh Csaba

Vas János a döntéséről úgy nyilatkozott, bár kecsegtető, hogy egy ennyire rangos ligában játszhat még a következő időszakban, de inkább az szólt a DVTK mellett, hogy egy jól megtervezett koncepció szerint működik a klub: minél több magyar játékost igyekeznek foglalkoztatni, és minőségi játékot mutató külföldiekkel erősítenek. Ráadásul gyorsan fejlődnek. – Ugyanakkor a családom is nagyon megszerette a várost, a szurkolókat, a DVTK-családot – fogalmazott a játékos, aki azt is elárulta, hogy alig fél óra alatt megszületett a megállapodás.

Glen Hanlon vezetőedző úgy kommentálta Vas maradását, hogy véleménye szerint egy olyan játékossal sikerült szerződést hosszabbítani, aki más európai bajnokságban is megállná a helyét. – Örülök és büszke vagyok, hogy elkötelezte magát a DVTK-hoz – fűzte hozzá.

glen_hanlon_190228_vcs_1.jpg

A kvalifikációs szakasz mérkőzéseire rátérve Egri István úgy fogalmazott, hogy a Jegesmedvék képesek legyőzni a MAC-ot. Vas János hozzátette: magabiztosan mennek bele a párharcba. – Ismerjük az ellenfelünket, tesszük a dolgunkat, és akkor győzelmeket fogunk aratni – hangsúlyozta. Glen Hanlon pedig rámutatott, az augusztusi szezonkezdet óta megvívott 57 meccs a play-offra készítette fel a csapatot. – Nekem az a dolgom, hogy a legjobbat hozzam ki a játékosaimból. A rájátszás érzelmekkel teli, nekem a kiegyensúlyozottságot kell biztosítanom – fogalmazott.

Az első mérkőzést pénteken, a másodikat szombaton rendezik a Miskolci Jégcsarnokban, a három nyert meccsig tartó párharc első két felvonását tehát hazai pályán játszhatják a Jegesmedvék. A kezdési időpont mindkét találkozón délután 6 óra.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat