2020. július 11. Nóra, Lili
Miskolc városi gyermeknap és Ezer Lámpás Éjszakája
Sztárokkal az eltűnt gyermekekért Miskolcon is!
minap.hu
|
2016. május 19. 09:54
|
frissítve: 2016. május 20. 10:48
Május 29-én a Népkertben várják a családokat a Miskolc városi gyermeknapra és az Ezer Lámpás Éjszakájára. Szórakoztató gyerekprogramok és koncertek sokasága várja majd a piciket és nagyokat egyaránt.

      Az eltűnt gyermekek világnapját 1983. óta tartják meg, minden év május 25-én, Ronald Reagen amerikai elnök kezdeményezésére. A kezdeményezés indoka az volt, hogy 1979. május 25-én tűnt el New York városából egy hatéves kisfiú, Etan Patz. Soha többé nem került elő. Azóta ezen a napon rá és sorstársaira emlékeznek az egész világon.

ezer_lampas_miskolc_2016.png

A fellépők között köszönthetjük majd Horányi Juli YOULÏ-t...

Magyarországon az Ezer Lámpás Éjszakája 2011. május 25-én Budapesten debütált. Idén 6. alkalommal rendezik meg a programot, május 29-én Miskolcon és még 11 városban, valamint június 11-én Kisvárdán.

A civil kezdeményezés célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére, valamint hogy segítséget nyújtsanak az eltűnt gyermekek minél hatékonyabb felkutatásában. A program a nemzetközileg is bejegyzett Eltűnt Gyermekek Világnapjához kapcsolódik. Részét képezi még a „tejesdoboz” akció, aminek segítségével több tucat fiatalkorút sikerült megtalálniuk.

ezer_lampas_miskolc_bagossy.png

...a Bagossy Brothers Company-t...

Miskolcon is – mint minden évben – egész napos rendezvényt szervez a Miskolci Kulturális Központ, amely a gyerekekről és a családokról szól. Szórakoztató gyerekprogramok sokasága várja majd a piciket és nagyokat egyaránt, lesz légvár, arcfestés, rajzfoglalkozás, lufihajtogatás, koncertek.

ezer_lampas_miskolc_belmondo.png

...a Belmondót...

A hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplői az elmúlt öt évben összesen több mint 100 koncertet adtak országszerte, ezzel is segítve a gyermekeltűnések problémájára való figyelemfelhívást. Idén is 12 városban több mint 50 előadó lép színpadra, és zenél az eltűnt gyermekekért.

A civil sátrakban felvilágosító programokkal és tanácsadással nyújtanak segítséget a gyermekeltűnésekkel kapcsolatban. Minden helyszínen az ORFK munkatársai adnak felvilágosítást, emellett látványos rendőrségi bemutatók is részét képezik a programnak.

ezer_lampas_miskolc_karmapolis.png

...és a Karmapolist is

A program legmeghatóbb része a több ezer LED fénnyel világító léggömb magasba engedése, ezzel mutatva az utat minden eltűnt gyermeknek.

A részletes program:
május 29., vasárnap, 10-22 óráig. Miskolc, Népkert.

10.00 Aszfaltrajzverseny regisztráció
11.00-11.45 Rajzolás
10.30 Kreatív Táncstúdió
11.00 NEMADOMFEL- Mesezenekar
11.45 A Nagy Buborékfújás
12.20 Aszfaltrajzverseny eredményhirdetése
12.40 A Békakirály – mesejáték
13.00 óráig Népkert tündére és hercege jelmezverseny regisztráció
13.25 Népkert tündére és hercege jelmezverseny felvonulása
13.40  A Nagy Buborékfújás
14.10 Számadó zenekar előadása és táncháza
14.30 Lufi hajtogatás – manó manufaktúra
15.10 Miskolci Mazsorett Együttes
15.30 Népkert tündére és hercege jelmezverseny- eredményhirdetés
15.45 Az állatok nyelvén tudó juhász – Sebaj bábszínház
16.15 A KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes
16.40 Zumba Ágival
16.50 Zenebona Társulat – Menőke – megzenésített mesés versek
17.30 Lufi hajtogatás a Manó- Manufaktúra bohócaival
18.00 Bagossy Brothers Company, Karmapolis, Horányi Juli, Belmondo
EZER LÁMPÁS játék
21:30 Lufik felengedése egy időpontban az egész országban

Kiegészítő programok:

Minden órában planetáriumi előadások, kismesterség-bemutatók, táncház, arcfestés, póni lovaglás, lufi hajtogatás, játszó tér, ugráló-vár, játszóház, aszfaltrajzverseny, jelmezverseny, körhinta, vurstli, állatsimogató, utcazenészek, civil szervezetek bemutatkozása: Miskolci Kisbocsok Sakkszakosztály, Szimbiózis Alapítvány

„Járjunk a jövőben”: lézerharc- játék, íjászat, gömbfutball, tűzoltó autó bemutató, planetárium, naptávcső, sakk szimultán, repülőmodell- és sárkánykészítés, rendőrségi bemutatók.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat