2019. május 24. Eszter, Eliza
Szurkoljunk és szavazzunk közösen a Szinvavölgyieknek a Szent István téren!
Kujan István
|
2018. december 07. 12:29
|
frissítve: 2018. december 08. 08:29
Már a fővárosban vannak és készülnek a pénteki megmérettetésre a Szinvavölgyi Néptáncműhely tagjai. A Döntők Döntőjének utolsó előtti állomásánál, a középdöntő előtt állnak a táncosok, művészeti vezetőjüket a Fölszállott a páva stúdiójában értük utol telefonon. Figyelem! A miskolciak szereplését a Szent István téri LED-falon is nyomon követhetjük – szurkoljunk és szavazzunk együtt az újabb sikerükért!

Fantasztikus teljesítményt nyújtva mind a táncegyüttes, mind a Maródi testvérpár bejutott a Fölszállott a páva Döntők Döntőjének középdöntőjébe – azaz már „csak” egyetlen lépés választja el őket a csúcsok csúcsától!

„A próbákon ragyogtak a táncosaink” – nagyon biztató előjelek a pénteki középdöntő előtt. Maródi Attilát, a Szinvavölgyi Néptáncműhely művészeti vezetőjét két próba között értük el telefonon, Budapesten. Azzal kezdi, hogy leszögezi: már az is óriási megtiszteltetés számukra, hogy mind az együttest, mind a szólótáncosaikat visszahívták a Döntők Döntőjébe. Ehhez persze kellett az a kiemelkedő teljesítmény, amit a korábbi Pávák során nyújtottak.

szinvavolgyi_pava_kozepdonto_181206_1.jpg

Forrás: Maródi Attila Facebook-oldala

Arról is kérdezzük a művészeti vezetőt, hogy milyen most a hangulat a táncegyüttesnél, illetve milyenek a körülmények?

– Tényleg a maximumot hozza ki ez a Páva a táncegyüttesekből, a zenészekből. Mindenki a legmaximálisabban felkészült; a megjelenés, a koreográfiák, a műhelymunka valóban nagyon kiemelkedő mindenkinél – ecseteli Maródi Attila, kiemelve azt a megfigyelését is, hogy „a táncegyüttesünknél eddig is nagyon erős volt a kötődés, nagyon jó a közösség, de ez a feladat még jobban összekovácsolt minket”.

– A Fölszállott a páva egy fantasztikusan működő, élő néphagyomány, a legmagasabb minőségben. Ahogyan működik az egész szervezés, lebonyolítás, ahogy hozzánk áll a stáb, az nagyon felemelő érzés! Mindenki nagyon jót akar, odafigyelnek ránk – meséli.

És megvan már a kellő hőfok, mennyire izgulnak a táncosok? – kérdezzük.

szinvavolgyi_pava_kozepdonto_181206_3.jpg

– A kellő izgalom megvan, ez azért spanolja a táncosokat. Egy nagy kihívást jelentő táncot hoztunk ide, a középdöntőbe, ami elsőre talán nem tűnik túl bonyolultnak, de tele van olyan formai elemekkel, emelésekkel, ami óriási feladatot jelent a táncosoknak – mondja Maródi Attila, hozzátéve: a csapat azonban nagyon lelkes, segítik egymást, odafigyelnek egymásra.

Felhívja ugyanakkor arra is a figyelmet, hogy soraikban nagyon sok egyetemista van, akinek kezdődik a vizsgaidőszak, mások dolgoznak, akár több műszakban is – mégis itt vannak és csinálják és rászánják az idejüket.

– Talán nem túlzás azt állítani, hogy Miskolc és Borsod-Abaúj-Zemplén megye nagyon büszke lehet arra, hogy ilyen csapata van – húzza alá. – Nagyon szeretnénk bejutni a döntőbe, ahol a kedvencünket, a nyárádmagyarósi táncot mutatnánk be. Nagyon motiváltak vagyunk, hogy még egyszer, a döntőben is meg tudjuk magunkat mutatni.

szinvavolgyi_pava_kozepdonto_181206_4.jpg

Idén az Önök kezében van a versenyzők sorsa, támogassák kedvenceiket SMS-ben az alapdíjas, +36-20/30/70-4422-999 számon vagy a MédiaKlikk Plusz applikáción leadott szavazataikkal, amely Google Play-ről és App Store-ból már letölthető. Aki korábban már letöltötte az alkalmazást, annak fontos, hogy frissítse telefonján a Médiaklikk Plusz alkalmazást. A versenyzőkre csak az élő műsor ideje alatt lehet szavazni, egy telefonról összesen 40 szavazatot lehet elküldeni (húszat sms-ben, további húszat az applikáción keresztül). A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon is megtalálhatók. A 2018-as évad több mint tehetségkutató – a versenyzők közös döntéseként, A Döntők Döntőjének győztesei nyereményüket jótékony célra ajánlják fel.

– Minden szavazatra szükség van, hiszen a másik két táncegyüttesnek is nagy a szavazóbázisa, és ők is nagyon jók. Csak hajszálon fog múlni, ki jut a döntőbe – vélekedik a miskolciak művészeti vezetője.

– Nagyon számítunk a miskolciak figyelmére és szavazatára! Mi mindent megteszünk azért, hogy elégedett legyen a közönség. De bármi is legyen a végeredmény, én nagyon büszke vagyok a táncosainkra – mondja Maródi Attila.

szinvavolgyi_pava_kozepdonto_181206_2.jpg

Miskolc pedig ismét megmutathatja, milyen összefogás rejlik ebben a városban! A Szent István téri LED-falon élőben követhetjük a középdöntők és a döntő eseményeit. Az Advent Miskolc pénteki programjában délután 4 órától általános iskolai kategóriában a kórusverseny résztvevői énekelnek Miskolc karácsonyfáján, az Éneklő fenyőn. Majd 6-tól Szűcs Gabi koncertje várja az érdeklődőket. Senki ne induljon tehát haza, maradjunk az óriáskivetítőnél, és szavazzunk bőszen a Szinvavölgyi Néptáncműhelyre! – hogy valósággá válhasson az álmuk, tegyünk erről közösen!

A Fölszállott a páva Döntők Döntőjének időpontjai:

december 7., 19.30-21.40, Duna TV: a Szinvavölgyi Néptáncműhely a középdöntőben
december 14., 19.30-21.40, Duna TV: Maródi Eszter és Maródi Levente a középdöntőben
december 21., 19.30-21.30, Duna TV: döntő.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat