2024. április 13. Ida
Tavaszi munkák a városban
minap.hu
|
2016. május 06. 11:32
|
frissítve: 2016. május 08. 10:24
Beköszöntött a tavasz, folytatódnak a tavaszi munkák a városban. Folyamatos a virágágyások előkészítése az egynyári virágok jövő heti ültetésére. Folytatódik a buszvonalak, a főutca és a kerékpárutak gépi és kézi takarítása is. A fűnyírás pedig elmaradhatatlan.

A Városgazda munkatársai már a múlt hónapban megkezdték a fűnyírást, így egyes helyeken már másodszor kaszálnak: a belvárosi zöldfelületeken, a Győri kapu egyes részein és egyes avasi területeken. Május második hetére ütemezték Miskolctapolca, a Hejő-liget, az Északi tehermentesítő, a Kiss Ernő utca, a Tátra-Torontáli és a Zsigmondy utca, valamint a 26-os út melletti zöld sáv nyírását. Utána a levágott füvet összegyűjtik és elszállítják.

Miskolc területén mintegy 3 millió négyzetméternyi, kb. 400 focipályányi területet – utak, utcák, járdák melletti zöld sávot, parkot és társasházak környezetében található zöldfelületet – kell gondoznia a Városgazda munkatársainak, a jövő héttel pedig a külterjes területek kaszálása is megkezdődik.

A zöldfelület folyamatos gondozása mellett virágosítanak is majd május második hetében, és a hónap végére 1.800 négyzetméter felületet díszít egynyári növények sokasága: begónia, vaníliavirág, büdöske, kúpvirág, dália, rézvirág, díszbazsalikom, petúnia, angyalfüzér. Elsőként a belvárosi részeken, utána a turisztikailag kiemelt területeken, így Miskolctapolcán, Lillafüreden ültetik ki az egynyári virágokat.

Továbbra is takarítják az utakat: a nagy takarítógép a buszvonalak gépi seprését, tisztítását végzi, míg a kis takarítógép a Széchenyi utca takarításán kívül a kerékpárutakat tisztítja.

Mintegy száz darab különböző fajú és fajtájú fát és cserjét ültetnek ki a tavaszi telepítéssel városszerte több helyszínen. Lesz közöttük többek között juhar, kőris, hársfa, díszkörtefa, gesztenyefa, boróka és hibiszkusz.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat