2019. május 22. Júlia, Rita
"A tehetség nem csupán ajándék, hanem felelősség is" - díjátadó a városházán (Képgalériával!)
minap.hu
|
2018. június 11. 15:37
|
frissítve: 2018. június 13. 12:36
Díjátadó ünnepséget rendezett hétfőn a Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ a versenyeken jól szereplő tanulók, és felkészítőik számára, a Városháza dísztermében. Pfliegler Péter alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: a tehetség nem csupán ajándék, hanem felelősség is.

megyei_dijatado_180611_ja_10.jpg

Merklné Kálvin Mária, az Oktatási Hivatal főosztályvezetője beszédében utalt rá, hogy véget ért a megyei versenyidőszak, a Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ által lebonyolított megmérettetések sikeresek voltak. – Nagyon büszkék vagyunk rátok, mert a tehetségetekhez szorgalom is párosul. Nem tévéztetek és játszottatok, mint a társaitok, hanem versenyre készültetek, tanultatok.

megyei_dijatado_180611_ja_7.jpg

Szép eredményeket értetek el az évente csaknem százféle megmérettetésen, amelyeken idén több mint negyvenezer diák vett részt - ezekkel a szavakkal köszöntötte a tanulókat a főosztályvezető. Merklné Kálvin Mária gratulált azoknak pedagógusnak is, akik felkészítették a gyerekeket a versenyekre, illetve a szülőknek, akik biztosították a hátteret mindehhez.

megyei_dijatado_180611_ja_12.jpg

Pfliegler Péter alpolgármester úgy fogalmazott, ez a nap a fiatalok és az őket felkészítő pedagógusok egész éves munkájának a megkoronázása. – Számos tehetség tanul és számos pedagógus dolgozik városunkban és megyénkben. A tehetség olyan érték és erőforrás, amely nem hasznosul magától, meg kell teremteni hozzá a támogató környezetet. Ez pedig felelősséget ró azokra, akik a közéletben tevékenykednek.

megyei_dijatado_180611_ja_9.jpg

A felnövekvő nemzedék biztonsága, egészséges fejlődésük biztosítása hozzáértő felügyeletük megszervezése minden településnek alapvető kötelessége. A gyermekeket szolgáló intézmények fejlesztése Miskolcon is az egyik legfontosabb, jövőt építő feladat - hangsúlyozta az alpolgármester, kiemelve: a tehetség nem csupán ajándék, hanem felelősség is - diákoknak, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. A tudás megszerzése iránti vágy felkeltése az iskolák egyik legfontosabb feladata.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat