2021. október 21. Orsolya
Tíz év után újra Miskolcon a közgazdász szakma krémje
Spilman Nóra
|
2015. augusztus 06. 15:52
|
frissítve: 2015. augusztus 07. 13:11
A hazai közgazdász szakma legrangosabb találkozója újra Miskolcon lesz. Az 53. Közgazdász-vándorgyűlésen a pénzügyi és üzleti élet kulcsszereplői, gazdaságkutatók, akadémikusok és egyetemi tanárok tartanak majd előadásokat. A szervezők körülbelül 500 résztvevőre számítanak.
Nem

  Csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót az 53. Közgazdász-vándorgyűlésről, amit tíz év után ismét Miskolcon tartanak majd. Bihall Tamás, a BOKIK elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság megyei szervezetének elnöke úgy fogalmazott, 2015-ben Miskolc már egy másik arcát fogja megmutatni.

Egy olyan város gazdaságáról beszélünk, amelyről elmondható, hogy a gazdasági növekedés, a fejlődés útjára lépett” - fogalmazott az elnök.

kozgazdasagi_forum_sajttaj_150806_fkcs_3.jpg

Fotó: F. Kaderják Csilla

A közgazdászok legnagyobb találkozójára több mint száz előadó várható. Megtudtuk, Miskolcra jön Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is. Mellettük a magyar üzleti élet más vezetői is tiszteletüket teszik a vándorgyűlésen.

A nemzetgazdaság, a bankrendszer, a foglalkoztatás és a turizmus mellett az észak-magyarországi régió speciális helyzetéről is szó lesz, például az újraiparosításról. Bihall Tamás kiemelte: a térség fő kitörési pontja az ipar, amit a kamara is támogat.

– Persze az agrárium, a turizmus, a szolgáltatások is jelentős szerepet kell, hogy játsszanak, de az értékteremtő alapokat az ipar fogja megadni, és ezt szeretnénk bemutatni – ismertette.

kozgazdasagi_forum_sajttaj_150806_fkcs_8.jpg

A vándorgyűlés három napig tart majd. A szakemberek és az érdeklődők a Miskolci Egyetemen tanácskoznak. Horváth Zita általános rektor-helyettes hangsúlyozta: egy ilyen rangos rendezvényt nem szerveztek volna a Miskolci Egyetemre, hogyha ne tartanák fontosnak azt a képzési tudományos portfóliót, ami az egyetemen ezen tudományterületen működik.

A találkozó szeptember harmadikán kezdődik és ötödikéig tart. A szervezők körülbelül ötszáz résztvevőre számítanak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat