2024. május 26. Fülöp, Evelin
Több megyében is télies útviszonyok nehezítik a közlekedést
MTI/utinform.hu
|
2019. január 25. 09:07
|
frissítve: 2019. január 27. 13:54
A korábbi hóátfúvások miatt télies útviszonyok nehezítik a közlekedést Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Fejér megyében - közölte az Útinform pénteken a honlapján.

teli_ut_miskolc20190125.gif

Télies útviszonyok uralkodnak Miskolcon is | minap.hu

Nehezen fenntartható a közlekedés közel 20 alsóbbrendű úton. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Pere és Abaújszántó közötti utat (7-13 km) hóátfúvás miatt lezárták. A Gibárt-Abaújkér útvonalon lehet kerülni. (3704-es jelű Ináncs-Abaújszántó összekötő út)

A tájékoztatás szerint a Dunántúlon nagyrészt csapadékmentes az idő. Pécs és Pest megye környezetében, valamint a Duna vonalától keletre hószállingózást, illetve változó intenzitású havazást jeleztek. Jellemzően a Duna-Tisza közén és északkeleten intenzívebb a havazás.

A gyorsforgalmi utak burkolata többnyire sónedves, az M3-as autópálya keleti szakaszán lehet hókásás burkolat. A főutak és a mellékutak burkolata a Dunántúl nagy részén sónedves, illetve száraz.

Harkány és Tapolca térségében, a Duna-Tisza-közén, a Tiszántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében havas, latyakos, hókásás burkolatot jelentettek. Télies útviszonyokra kell még számítani a Bakony útjain is. A Dunántúlon Keszthely és Sárvár térségében, valamint az M7-es autópálya fonyódi szakaszán erős északi szél fúj, a Dunántúl nagy részén élénk a légmozgás - ismertették.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat