2024. március 05. Adorján, Adrián
Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot
mti.hu
|
2019. február 15. 10:25
|
frissítve: 2019. február 16. 17:07
Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában - írja a BBC hírportálja.

beatles_1963.jpg

A fotós el akarta dobni a negatívot, de asszisztense, az akkor 17 éves Peter Harrison hazavitte, hogy otthon előhívja. Ötvenöt évvel később a fiókjából került elő a film, melyet végül a fia hívott elő. Az eddig sosem látott, szemcsés, fekete-fehér képen a zenekar egy színpadon játszik. A 75 éves Harrison elmondta, jó volt végül látni az elfelejtett fotót.

"Sose jutottam hozzá, hogy előhívjam, a fiókban őrizgettem, hogy talán egyszer érdekelhet még valakit" - tette hozzá. Csak akkor jutott eszébe, amikor a fia, Richard elvégzett egy tanfolyamot a fekete-fehér fotózásról, odaadta neki a negatívot, hátha örül neki. A felvételt a Fisher fotóstúdió egy profi fényképésze készítette, amikor a Beatles a város ABC nevű mozijának színpadán lépett fel három másik együttes - a Freddie Starr and the Midnighters, a Kestrels és a Trebletones - társaságában.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat