2021. június 22. Paulina
Top 12 az Egyetemen
D. L.
|
2015. január 13. 10:32
|
frissítve: 2015. január 15. 05:27
Az esztendő első jelentős egyéni versenyét a hétvégén, a Miskolci Egyetemen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Asztalitenisz Szövetség rendezi, ugyanis január 18-án, vasárnap az E/4-es kollégium tornacsarnoka ad otthont a felnőtt férfi Top 12 elnevezésű viadalnak.

– Sokak által kedvelt vetélkedésről van szó – mondta érdeklődésünkre Barták László, a megyei szövetség elnöke. – Ezen a viadalon a megye legjobb felnőtt asztaliteniszezői kerülnek reflektorfénybe, hogy egy igazán kimerítő versenyen eldöntsék, ki a legjobb az adott pillanatban. A győztesnek hét találkozót kell játszania, és azt aligha szükséges részletezni, hogy ez milyen igénybevételt jelent. A ranglistás helyezés alapján versenyre egyébként több klub képviselőit hívtuk meg.

A sportvezető hozzátette az elmondottakhoz, hogy a bajnokság célja a sportág népszerűsítése, megyei ranglistás pont szerzése, valamint az erősorrend eldöntése. A versenybírói feladatokat Hajdu István, a titkári teendőket Holdi László látja el. A vasárnapi vetélkedés délelőtt fél tízkor kezdődik, a mérkőzéseknek a Miskolci Egyetem E/4-es kollégium tornacsarnoka ad otthont. A találkozókat Joola asztalokon rendezik meg.

- A megyei ranglista és meghívottak alapján (12 fő) 2 darab hatos csoportot alakítunk ki – mondta Hajdu István versenybíró. – A sportolók a csoportokon belül körmérkőzéses rendszerben döntik el a sorrendet, itt tehát minden résztvevőre öt-öt mérkőzés vár. A folytatásban a csoportok első és második helyezettjei keresztbe játsszák az elődöntőt, a győztesek a döntőt, a csoportok többi helyezettjei pedig helyosztót játszanak. Nevezési díj nincs, az első három helyezett kupát vehet majd át. Megtudtuk, kik az indulásra jogosultak. A mezőny összetételében nincs meglepetés, a legtöbb sportolóval a Borsod Volán képviselteti magát. Az indulók listája: Nemes Vince, Doros Szilárd, Kővári Balázs, Bodnár József, Tóth Zsolt, Tóth Tamás (valamennyien Borsod Volán), Boros Zoltán, Géczi István, Fekete József (mindhárman Diósgyőri ASE), Oláh Krisztián (Ózdi VSE), Stadler Tamás, Makranczi László (mindketten Szerencsi VSE). Tartalékok: Szűcs József, Fükő Zoltán (mindketten Ózdi VSE), Vécsei Péter (Tiszaújvárosi SC), Sáfrányos Jenő (Sárospatak), Zoltán Péter (Eötvös ASE Tiszaújváros), Hauser Csaba, ifj. Hauser Csaba, Hauser Dávid (mindhárman Sátoraljaújhelyi TK).

Hajdu István egyébként arról tájékoztatott bennünket, hogy két változás történt a listán. Kővári Balázs és Tóth Zsolt ugyanis lemondta a részvételt, így a tartalékok közül két ózdi, Szűcs József és Fükő Zoltán kerül be a tizenkét főt számláló mezőnybe.

Az valószínűsíthető, hogy nagy csaták várhatók vasárnap az egyetemen, és többen is eséllyel pályáznak az elsőségre.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat