2019. május 21. Konstantin
A tudás és a közösség campusa - Nyílt napok a Miskolci Egyetemen (Képgalériával)
minap.hu
|
2018. december 06. 12:07
|
frissítve: 2018. december 08. 13:26
Csütörtökön és pénteken nyílt napokat tartanak a Miskolci Egyetem campusán, ahol színes, érdekes programokat, tartalmas előadásokat kínálnak a látogatóknak. Az első napon Pál Dénes, a másodikon pedig a The Sign együttes zenél a diákoknak.

egyetemi_nyiltnap_181206ml_8.jpg

Fotó: Mocsári László

A rendezvényt Jakab Nóra nyitotta meg csütörtök délelőtt az egyetem díszaulájában. Köszöntőjében a rektorhelyettes elmondta, hogy a Miskolci Egyetem a tudás és a közösség campusa. De nem csak a tudás, a közösség, hanem alapvetően a buli és a jó hangulat campusa is. - Mit jelent az, hogy campus? Azt jelenti, hogy „minden egy helyen”: bajtársiasság, tanulás, sport - minden, amire szüksége van a fiataloknak ahhoz, hogy nagyszerű hallgatói életük legyen, megtalálható itt a Miskolci Egyetemen – méltatta köszöntőjében az intézményt a rektorhelyettes. - Ez a nap rólatok szól. Arra kérlek benneteket, hogy próbáljatok minden lehetséges standra elmenni, minden programot megélni, és valóban megérezni azt, hogy mit jelent a Miskolci Egyetem polgárának, diákjának lenni. Nagyon örülünk annak, hogy itt vagytok, és itt, a helyszínen tapasztalhatjátok meg, hogy mi is a Miskolci Egyetem! – zárta a diákokhoz intézett szavait Jakab Nóra.

Torma András, a Miskolci Egyetem rektora ezúttal nem tudott személyesen részt venni a nyílt napon. A Hongkongi Egyetemről jelentkezett be, videós üzenetben köszöntve a diákokat.

A kétnapos rendezvényen színes, érdekes programokat, tartalmas előadásokat kínálnak az egyetemre látogató fiataloknak: megnézhetik, milyen térkép alapján tervez egy precíziós mezőgazdász, vagy hogy mi van a Katasztrófavédelem GPS-ébe táplálva. Megtudhatják, hogyan lehet akár percek alatt a web-böngésző segítségével látványos 3D-s mozgó alkatrészeket készíteni, megismerhetik egy napfényszimulátor felépítését vagy készíthetnek zselészörnyeket.

egyetemi_nyiltnap_181206ml_6.jpg

De azok is megtalálhatják a számukra érdekes programokat, akik inkább a társadalomtudományok iránt érdeklődnek: részt vehetnek egy megtörtént büntetőjogi tárgyú eset szimulált tárgyalásán, vagy megvizsgálhatják a Trónok Harca világának több magánjogi kérdését is, mint például, hogy cselekvőképes-e a Holtak Seregének katonája, vagy azt, hogy kié lesz a Vastrón, akár egy interaktív párkapcsolati tréningen is részt vehetnek, vagy megtapasztalhatják, hogyan tudnának helyt állni egy elsősegély-nyújtási szituációban.

egyetemi_nyiltnap_181206ml_10.jpg

Az érdeklődők megismerkedhetnek a duális képzési lehetőségekkel is, hiszen csaknem húsz, az egyetemmel szoros kapcsolatban álló duális partnercég képviselteti magát a kétnapos rendezvényen, és tájékoztatja a fiatalokat az előttük álló lehetőségekről.

egyetemi_nyiltnap_181206ml_11.jpg

A színes programok végén mindkét napon egy-egy sztárfellépő is szórakoztatja a látogatókat: csütörtökön Pál Dénes az egyetem vendége, pénteken pedig a The Sign együttes zenél a fiataloknak.

egyetemi_nyiltnap_181206ml_20.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat