2022. augusztus 16. Ábrahám
Tűzgyújtási tilalom van, de bográcsozni lehet, otthon
MTI
|
2015. július 25. 16:26
|
frissítve: 2015. július 28. 05:10
Naponta 30-60 szabadtéri tűzhöz riasztják a tűzoltókat, ezek 99 százalékát emberi gondatlanság vagy szándékosság okozza.

tuz.jpg

A szabadtéri tüzek, amelyekhez a tűzoltókat riasztják, nyolcvan százalékban füves vagy gazos területeken keletkeznek. Idén szabad területen már 93 négyzetkilométeren csaptak fel a lángok, ez az ország területének egy ezredét jelenti. A szabadtéri tüzek azon túl, hogy veszélyeztetik a természetes és az épített környezetet is, komoly anyagi kárt okoznak, amelyet még a tűzoltói beavatkozások milliós nagyságrendig terjedő költsége is fokoz.

A szabadtéri tüzek ellen a legjobb védekezés a megelőzés, hiszen azok 99 százaléka emberi gondatlanságra vagy szándékosságra vezethető vissza.

Továbbra is tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban, tilos tehát erdőben, erdők és fásítások kétszáz méteres körzetében és külterületen tüzet gyújtani. Szabad ugyanakkor kertben grillezni, bográcsozni és szalonnát sütni, azonban a katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy egyetlen percre se hagyják magára a tüzet, mert az könnyen átterjedhet az elszáradt növényzetre.

boracs.jpg

A kertünkben grillezni, bográcsozni és szalonnát sütni azonban lehet

Felhívták továbbá az aratási munkát végzők figyelmét arra, hogy körültekintően, megfelelő műszaki állapotban lévő gépekkel végezzék a betakarítást. Az idén már tizenkét kombájn és tizenhét bálázógép okozott tüzet, amelyben egy ember életét vesztette.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat