2024. június 17. Laura, Alida
Új helyre költözik a megyei kórház szülészete csaknem hatvan év után
Miskolc TV
|
2015. július 14. 15:21
|
frissítve: 2015. július 15. 15:42
A sebészeti tömböt újították fel 600 millió forintból. A szülészet itt működik tovább 109 ággyal, 4 műtővel és 5 korszerű szülőszobával. A költözés pénteken kezdődik. A járóbetegeket aznap még a régi helyen fogadják.
Nem

regi_szuleszet_150714ml_6.jpg

Balajti Judit még a régi szülészet „vendége”. Fotó: Mocsári László

Balajti Judit augusztus közepére várja második gyermekét, aki már az új helyen látja meg a napvilágot. Azt mondja, örül ennek, mert ott minden szobához külön mosdó is van.

– Sokkal jobb lesz minden szempontból, mind higiéniai szempontból, mind a babáknak, mind a mamáknak – mondta.

szuleszet_koltozes_150714ml_14.jpg

A mostani szülészet a kórház egyik legrégibb épülete. 1958-ban adták át. Az új helyén, a régi sebészet épületében már megkezdődött a költözés. Már csak apróbb simítások szükségesek a hotel részben. 109 ágyával ide költözik a nőgyógyászati osztály és a szülőszobák, amik között lesz egyágyas is, hogy családias jellegű legyen. Egyágyasból három, háromágyasból pedig kettő lesz az emeleten. Az új épületrészt 600 millió forintból újították fel.

szuleszet_koltozes_150714ml_11.jpg

A koraszülött osztály is korszerűbb lesz az eddiginél. Ráadásul egy épületben a szülészettel. Így az újszülötteket nem kell majd épületen kívül szállítani. Lesz majd újszülöttellátó egység, altatógép, műtőasztal, amiket már pénteken áthoznak. Az eszközöket és a betegeket is pénteken kezdik átköltöztetni.

– Egész konkrétan a járóbeteg-ellátást még pénteken a régi helyen fogjuk lebonyolítani – mondta Nagy Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa –, a szülészeti eseményeket tizenkettőig a régi helyen, 12 órától pedig már itt szeretnénk a szüléseket és a császármetszést is kivitelezni, ha szükséges.

regi_szuleszet_150714ml_1.jpg

Ez a régi szülészet várója.

A költözés a hét végére be is bejeződik. A járóbetegeket péntekig még a régi helyen fogadják.

szuleszet_koltozes_150714ml_8.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat