2019. május 19. Ivó, Milán
Új irány: humorista kapta az idei Múzsa-díjat
Miskolc Televízió/minap.hu
|
2018. november 16. 16:21
|
frissítve: 2018. november 19. 10:39
Sírni csak a győztesnek szabad. A mondás érvényes az idei Múzsa-díjasra is. Az alapítvány kuratóriuma idén változtatott. Nyitottabb működésük eredményeként az idei Múzsa-díjat Aranyosi Péter humorista veheti majd át a január 19-i gálaesten. A stand up comedys lelkére lesz szabva a díjátadó. Aranyosi már most elérzékenyült.

Aranyosi Péter mellett tette le voksát idén a Múzsa díj Alapítvány. A Miskolcot imádó és estjein a városról is sokat mesélő humorista elérzékenyülve fogadta a hírt, hogy elismerést kap legszeretettebb városában.

„Úgy meséljem el, hogy a dunántúliak is nevessenek. Mindig azt mondom, hogy keletről jön a fény. Mert hát innen jön. Köszönöm. Nagyon meg vagyok illetődve és nagyon félek, hogy az 1 órás gála az gyakorlatilag harminc perc Aranyosi Péter sírás lesz” – a humorista tőle szokatlanul most nem mosolygósan idézte fel miskolci emlékeit. Elárulta, hogy felbecsülhetetlen számára a Múzsa-díj, mert az elismerést eddig mindig remek, tehetséges emberek kapták.

muzsa-dij_20181116_vcs_07.jpg

Fotó: Végh Csaba

Aranyosi Péter munkássága viszont tökéletesen beleillik az alapítvány értékrendjébe. Imádja Miskolcot, és jó hírét viszi a városnak szerte az országban. Humoristaként művészit alkot.

– Elpityeregtem magam, nagyon örülök. Nem, nem tudom, nem is értem, hogy gondoltak rám, egy bolondra… Aki, jó, persze szerelmese Miskolcnak, ez nem is volt kérdés, csak, hogy egy ilyen dinka csávóra hogy gondoltak a kuratórium tagjai… De nagyon örülök és édesanyám is teljesen el van érzékenyülve, meg én is – fogalmazott Aranyosi.

A Múzsa díj Alapítvány választása már egy új irányt jelez. Torma András, a kuratórium elnöke elmondta, hogy a kuratórium egyetértett abban, hogy nyitottabbnak kell lenniük. Ez most a díjazott személyét illetően jelent meg, de a jövőben programokat is szerveznek.

muzsa-dij_20181116_vcs_02.jpg

– Arra gondoltunk, hogy az alapítványnak a jövőben meg kellene hívnia a díjazottakat egy pódiumbeszélgetésre, legalább minden félévben, de akár negyedévente is. A cél az lenne, hogy elmeséljék, mi történt velük az elmúlt időszakban – mondta el Torma András.

A Múzsa-díjat már tizenhetedik alkalommal ítélik oda. Minden évben a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan szervezik meg díjátadó gálájukat. Ezúttal január 19-én kapja meg Aranyosi Péter a Múzsa-díjat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat