2023. december 08. Mária
Új út, új területek a szikszói gyárnál
2014. szeptember 03. 17:06
|
frissítve: 2014. szeptember 04. 14:33
Több mint 700 millió forint összértékű iparterület-fejlesztés történt a HELL-hez tartozó ipari parkban. A beruházást szerdán adták át, s ezzel megnyílt az új, 1,5 kilométeres út, amely az új beruházókat várja, új munka-helyteremtési lehetőséget adva a régióban élőknek.

Újabb állomásához érkezett a Szikszó határában elindult iparfejlesztés. Elkészült ugyanis a 1,5 kilométer hosszúságú úthálózat, a hozzá tartozó teljes infrastruktúrával együtt, mely beruházás eredményeként további 50 hektárnyi fejlesztési terület áll rendelkezésre a HELL Ipari Parkban letelepülni szándékozó vállalatok részére.

A területet szerdán adták át, ezzel zárva le a tavaly ősszel indult beruházást. Mint megtudtuk, az ÉMOP-pályázat, amelyet 2012-ben nyert el a cégcsoport, 400 millió forintos támogatást adott a beruházáshoz, amelynek végösszege végül 700 millió forint lett.

szikszo_ipari_park_140903_vcs_02.jpg

Fotó: Végh Cs.

A cégcsoport nem titkolt célja, az eddigi és a legújabb projektjével is, hogy a térségbe újabb munkahelyteremtő és a gazdasági fejlődést és felzárkóztatást ösztönző beruházásokat vonzzon.

A projekt utolsó lépése az ünnepélyes átadó volt, szerdán. Füzesséri József, Szikszó polgármestere elmondta, büszkeség tölti el, hiszen amikor 2011-ben a HELL ide érkezett, akkor azt remélték, más hazai, sőt európai beruházó is érkezni fog.

– Sokan szkeptikusak voltak, azt mondták kicsik vagyunk ehhez, de a fejlesztés azóta folyamatos.50 hektárnyi fejlesztési területet adtunk most át. Új beruházók érkezhetnek, új csarnokok épülhetnek, új munkahelyek jöhetnek létre. Ez pedig nem csupán Szikszó, hanem az egész megye számára kiemelt jelentőségű – hangsúlyozta a polgármester.

szikszo_ipari_park_140903_vcs_08.jpg

Fotó: Végh Cs.

A nemzeti színű szalagot Szikszó polgármestere, Füzesséri József és a cégcsoport projektmanagere, Tarsoly Elemér vágta át, ezzel hivatalosan is átadva a leendő beruházóknak az utat, s a területet.

A beruházás legújabb szakaszának elkészültével a területen kiépült az elektromos áram-, a földgáz- és az ivóvíz-hálózat, a szennyvíz- és csapadékvíz elvezetés, a térvilágítás, valamint a parkolók kivitelezése. Az ipari park területén másfél kilométer aszfaltozott úthálózat épült meg, maximálisan kiszolgálva a régióban működő és a közeli ipari parkokban bővítéseket tervező cégeket, akik a jövőben legújabb beruházásukat Szikszó határában, a 3-as út mentén szeretnék megvalósítani.

 

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat