2019. május 23. Dezső
Újra meglátogatták Miskolcot az asani diákok
minap.hu
|
2018. augusztus 08. 16:10
|
frissítve: 2018. augusztus 13. 12:04
Már hagyomány, hogy a Balatonmáriafürdőn nyaraló asani gyerekek ellátogatnak városunkba, mielőtt hazamennek. Idén Kiss János alpolgármester fogadta őket a Városházán. A Miskolc dél-koreai testvérvárosából érkezett diákok élményeikről szólva kiemelték: nagyon finomak a magyar ételek, de legközelebb szívesen főznének majd néhány koreai ebédet is.

asani_diakok_20180808_vcs_01.jpg

Fotó: Végh Csaba

Asannal 2011 óta van testvérvárosi kapcsolata Miskolcnak.Kiss János alpolgármester elbeszélgetett a gyerekekkel balatoni és a miskolci tapasztalataikról, szabadidős tevékenységeikről, élményeikről, és természetesen az étkezésről is. – Immár hagyomány, hogy Miskolc gyermektábort szervez a Balatonnál a testvérvárosaiban élő fiataloknak. Az idei nemzetközi tábor a napokban zárult le Balatonmáriafürdőn, és dél-koreai fiatalok olyan jól érzik magukat Magyarországon, hogy ezúttal is úgy döntöttek, ellátogatnak Miskolcra. Az idei nyárról azt mondták, hogy ez most különösen jó volt, rengeteg élménnyel gazdagodtak – nyilatkozta Kiss János.

asani_diakok_20180808_vcs_06.jpg

– Nagyon szeretnénk, ha jól működnének a testvérvárosi kapcsolataink, és maximálisan ki tudnánk aknázni az ebben rejlő kulturális, gazdasági és oktatási lehetőségeket. Ebben az esetben pedig nem elég a levelezés, szükség van a személyes kapcsolatokra is. Különösen fontos ilyen szempontból a fiatal generáció, hogy már korán megismerjék a mi kultúránkat, életünket, diákságunkat. Minél hamarabb kialakul így egyfajta bizalmi tőke, annál jobban betölti majd hivatását a későbbiekben is a testvérvárosi rendszer - hangoztatta az alpolgármester.

asani_diakok_20180808_vcs_12.jpg

A tíz diákot két felnőtt kísérte, Nam Bu-Hyun, az egyik asani egyetem professzor asszonya és Lim Kui Chul, az asani polgármesteri hivatalból. – Igazán boldog vagyok, hogy itt lehetek. Miskolc nagyon kellemes és környezettudatos város, gyönyörű területei vannak, különösen a lillafüredi függőkert tetszett. A Diósgyőri várat is felfedeztük a gyerekekkel, akik itt is nagyon élvezték a látnivalókat. Úgy gondolom, a jövőben rengeteg dél-koreai akar majd ellátogatni ide – mondta el a professzor. A dél-koreai fiatalok ellátogattak a Hősök terére is, ahol megkeresték Asan fáját a Testvérvárosi fasor elején, amit a társaik ültettek.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat