2019. március 25. Irén, Irisz
Ünnepre hangolva - Győri Kapui Adventet rendeznek a hétvégén
Muntyán Bernadett
|
2018. december 13. 15:22
|
frissítve: 2018. december 16. 19:59
Ünnepi karácsonyváróval készülnek a Győri kapuban: kedvezményes fenyőfavásár, gyermekprogramok, ünnepi ételek és italok várják a városrész lakóit a hétvégén.

gyori_kapu_advent_20181213_vcs_1.jpg

Fotó: Végh Csaba

Idén negyedik alkalommal rendeznek karácsonyvárót a Győri kapuban. – Mindig próbálunk karitatív jelleget is adni ennek az eseménynek. Az elmúlt években mások mellett a Miskolci Judo Klubbal, illetve a Miskolc Renegades-szel is osztottunk zsíros kenyeret, teát, próbáltunk segíteni a rászorulóknak – mondta el az esemény csütörtöki tájékoztatóján Hollósy András önkormányzati képviselő. Kiemelte, most kedvezményes fenyőfavásárral is bővül a rendezvény, karácsonyi hangulattal, étellel, italokkal, mangalica szalonnával, tepertővel, lilahagymával és zsíros kenyérrel is hangulatossá teszik a vásárt.

gyori_kapu_advent_20181213_vcs_6.jpg

– Három évvel ezelőtt találtuk ki, hogy a Győri kapuban karácsonyvárót csináljunk olyan programokkal, melyek között mindenki megtalálta a számára tetszőt – ezt már  Hubay György országgyűlési képviselő, a Győri Kapui Advent fővédnöke nyilatkozta, hozzátéve: a visszajelzések azt bizonyítják, hogy az itt lakók nagyon szeretik ezt a rendezvényt, és mindig nagyon várják.

gyori_kapu_advent_20181213_vcs_7.jpg

Szeptemberben családi napot tartottak a városrészben. Nagy Ákos önkormányzati képviselő megfogalmazása szerint ezen a programon az is világossá vált, mennyire egységes  a Győri kapu lakossága. – Ebben az évben az önkormányzat könyvekkel támogatja Kárpátalját, az akcióhoz a Győri kapu közössége is csatlakozott. December 5-én csaknem 2000 könyvet tudtunk átadni az önkormányzatnak – emelte ki a képviselő. Mint mondta, a karácsonyváró vendégei lesznek a Győri Kapui Kapuzörgetők, akik a fa díszítésében is részt vesznek.

gyori_kapu_advent_20181213_vcs_4.jpg

Lichtenstein Raymond, a Győri Kapui Kapuzörgetők szakmai vezetője arról tájékoztatott, a Balázs Győző téren lesz egy saját standjuk, ahol zsíros kenyérrel, forró teával és szeretettel kedveskednek az embereknek. A Győri Kapui Adventet december 16-án, 14 órai kezdettel rendezik meg.

 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat