2024. április 13. Ida
Útfelújítások, melyek a közérzetet is javítják
K. I.
|
2014. augusztus 13. 15:10
|
frissítve: 2014. szeptember 02. 14:42
Több utca is új burkolatot kapott, kap a Selyemréten, illetve a Zsarnai-telepen. Legutóbb a Tömösi utcában kezdték meg a kivitelezést végző helyi vállalkozó munkatársai az utcafelújítást. Szerdán a munkákat megrendelő Katona Ferenccel mi is jártunk a helyszínen, ahol az önkormányzati képviselő érdeklődésünkre elmondta: a zúzalékos útjavításnak köszönhetően a helyiek komfortosabb körülmények között közlekedhetnek az utcákban.

katona_ferenc_utjavitas_140813_ja_9.jpg

Tavasszal és ősszel a sár, nyáron a nagy por zavarta a közlekedésben az egyébként nem nagy forgalmú Tömösi utca lakóit elmondásuk szerint – így aztán többen is elégedettségüknek adtak hangot, mikor meglátták az útfelújításra érkező munkagépeket. Az egyik helyi lakos, Babák Sándor kitűnően fogalmazta meg egy mondatban az utca lakóinak véleményét: „nagy szükség volt a javításra”.

katona_ferenc_utjavitas_140813_ja_10.jpg

Katona Ferenc, a körzet önkormányzati képviselője érdeklődésünkre elmondta: már 2011-ben megkezdte azon utcák javíttatását, amelyek nem rendelkeznek szilárd útburkolattal. Hozzátette, ezek az utcák úgynevezett zúzottköves megoldással, tömörítéssel javíthatók.

katona_ferenc_utjavitas_140813_ja_11.jpg

Ennek megfelelően el is kezdték a javítási munkákat. Először a MÁV-telep lakói örülhettek az új burkolatnak, majd következett a Sorompó és a Harmat utca. Jelenleg a Zsarnai-telep útjait javítják, majd következik a Buzogány, a Víkendtelep, valamint a Kartács utca – sorolta Katona Ferenc.

– Ezeknek az utcáknak nincs nagy átmenő forgalma, az itt élők közérzetét szeretném javítani a felújításokkal – emelte ki az önkormányzati képviselő, aki külön kiemelte: a munkákat helyi vállalkozóra bízta, akit már jól ismer, és aki véleménye szerint jó minőségben dolgozik.

Az utak javítása mintegy 7 millió forintba kerül, ennek nagy részét képviselői keretéből biztosítja Katona Ferenc, aki a Tömösi utca kapcsán elmondta azt is, hogy ez az egyik leghosszabb szakasz, így ennek felújítási költsége közel 1 millió forint. A munka várhatóan a jövő héten be is fejeződik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat