2024. április 13. Ida
"Vegyük be együtt Miskolcot" - látványos felvonulással indult a Becherovka Miskolci Farsang! (Képgalériával)
minap.hu
|
2019. február 14. 10:15
|
frissítve: 2019. február 24. 11:25
A Becherovka Miskolci Farsang programja idén is látványos jelmezes felvonulással indult, pénteken délután. A csaknem 400 résztvevő a Centrumtól a Széchenyi utcán haladva ment a Szent István térre.

farsang_felvonulas_190222ml_9.jpg

A felvonuláson közreműködtek sokan mások mellett a Vaga Banda Gólyalábasok, a Bab Társulat, a  Majorette Együttes, a Miskolci Fúvósok, a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes, a Miskolci Pincék Asztaltársasága, a Kard és Kereszt Johannita Testvériség Egyesület, Mr. Piano, a Kaffka AMI, a DVTK Jegesmedvék, a Miskolc Steelleaders, az MVSC, az MVSI Röplabda szakosztály és a MEAFC Röplabda szakosztálya, a Destination Drum Group és több nyugdíjas klub is.

wp_20190222_16_03_49_pro.jpg

Február 24-ig ismét megtöltik Miskolc főutcáját a finom illatok, a hömpölygő tömeg, a fergeteges hangulat, a fabódék sokasága és a színpadok felől dübörgő ritmusok. A hamisítatlan karneváli hangulatról több tucatnyi koncert, számos gyermek- és családi program, kiállítások és a farsangi felvonulás gondoskodik az év legnagyobb téli gasztronómiai eseményén, a Becherovka Miskolci Farsangon.

wp_20190222_16_11_05_pro.jpg

A fiatalok és az idősebb korosztály is talál majd olyan programot, amely kedvére való, sőt sok olyat, amelyet együtt is élvezhetnek. Péntek délután zenés felvonulással, majorette-ekkel, gólyalábasokkal, dobosokkal veszi kezdetét a vasárnapig tartó mulatság, amely már délelőttönként is változatos szórakozási lehetőséget kínál, de legfőképpen finom falatokat és italokat.

Koncertek, bulik, sztárok

A fellépők idén az eddigieknél is változatosabb zenei programot kínálnak, hiszen rengeteg ismert együttes és előadó lép majd fel a Becherovka Nagyszínpadon a Szent István téren és az Erzsébet téren. A három nap alatt olyan zenekarok és előadók koncertje lesz látható és hallható a belvárosban, mint a Tátrai Band, a Paddy and the Rats, a Triász, a Disco Express, Csordás Tibi, Wolf Kati, Vastag Csaba, Péterfy Bori & Love Band, a Török Ádám – Fehér Ádám Duó, Kovács Kati, Deák Bill Gyula, a Takáts Tamás Blues Band, László Attila és Gáspár Laci.

becherovk.jpg

Mindeközben a Szent István téri parkolóban minden délután zajlik a Salkaházi Farsang, ahol fellépnek a Miskolci Nyugdíjas Klubok, Karcagi Nagy Zoltán, Delhusa Gjon, Magyar Rózsa és Varga Miklós. 

Gasztronómiai versenyek

A Becherovka Miskolci Farsang meghirdeti gasztronómiai versenyeit. Három kategóriában mérethetik meg termékeiket azok a kiállítók, akik hisznek abban, hogy az általuk készített finomságokat és a különféle forróitalokat csak magas minőségben érdemes kínálni a vendégeknek. Szakértői csoport segítségével keresik a rendezvény legízletesebb farsangi ételét, az alkoholos, illetve az alkoholmentes meleg italokat pedig borászokból álló zsűri minősíti. A rendezvény támogatója Miskolc önkormányzata, a díjakat pedig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ajánlja fel. Az első helyezettek oklevelet kapnak és lehetőséget arra, hogy faházaikon elhelyezett plakáttal jelezzék: „itt kapható a Becherovka Miskolci Farsang legfinomabb terméke!” Nevezni az alábbi email címen lehet: verseny@miskolcifarsang.hu illetve az alábbi elérhetőségen: 06 70 33 83 111, február 17-én éjfélig.

wp_20190222_16_05_53_pro.jpg

Kiállítások, utcazene

Gasztonyi Kálmán és Kamarás Máté közös kiállítása a Szőnyi István Teremben, Képes Tibor képműves kiállítása Karnevál címmel a Művészetek Házában nyílik meg ünnepélyes keretek között. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiállítást és vásárt szervez, ahol kézműves, hagyományos, vagy speciális élelmiszerekkel jelennek meg a NAK, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található tagjai.

A Grabovsky Pengető Utcazene Fesztivál három helyszínen zajlik majd, az Impresszó, a Helynekem és a Miskolci Nemzeti Színház előtt sok-sok tehetséges fellépővel minden délután egészen estig.

wp_20190222_16_03_36_pro.jpg

A Művészetek Házában kap helyet a  MAKadémia – Anyagtudományi játszóház, ahova a szervezők nem csak gyerekeket várnak. Az Erzsébet téren pénteken a BioHarmónia Tai Chi Egyesület, mozgásművészeti és kard bemutatóval, a  Konfuciusz Intézet Miskolci Egyetem kínai élő népzenei bemutatóval szórakoztatja majd a farsangozókat. A rendezvény ideje alatt végig Miskolc polgármesteri hivatalának aulájában az Új Nemzedék Miskolci Közösségi Terébe különböző aktivitásokkal és nyereményjátékokkal várják a fiatalokat.  A Makettfesztivál nem marad el idén sem, a műveket szombaton és vasárnap a  Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégiumban tekinthetjük meg, de részt is vehetünk a makettek készítésében.

wp_20190222_16_03_21_pro.jpg

Most mutasd meg, Miskolc! –városi véradás

A Weidlich udvarban legalább 60 önzetlen véradót várnak a szervezők február 22-23-án 15 és 18 óra között. A cél, hogy a miskolciak mentsék meg 180 ember életét egyetlen nagy véradással. Minden véradó után egy piros léggömb kerül a Weidlich udvar homlokzatán elhelyezett csepp alakú hálóba. A lufik többségébe focimeccsre, pizzázásra, előadásokra szóló élménykupon kerül, amelyet február 23-án 18 órakor kaphatnak meg a véradók, amikor kibontják a léggömbökkel teli hálót. A véradókat ajándékok várják. A gyermekekkel érkező családokat játszósarok, kézműves asztal, sőt a farsangi jelmezben érkezőket külön meglepetés várja.

wp_20190222_16_11_23_pro.jpg

Villamosközlekedés a Miskolci Farsang idején

Február 22., péntek

Napközben a Tiszai pályaudvar - Malomszög között villamospótló autóbuszok, a Malomszög utca – Felső-Majláth, illetve a Malomszög utca – Vasgyár között villamosok közlekednek.

Éjszaka az 1-es villamos teljes vonalán villamospótló autóbuszok közlekednek, a rendezvényhelyszínek kikerülésével.

wp_20190222_16_07_51_pro.jpg

Részletek:

 • hajnalig a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között villamospótló autóbuszok közlekednek,
 • az utolsó villamospótló autóbusz Felső-Majláthról 04:15-kor, a Tiszai pályaudvarról 04:25-kor indul.
 • hajnaltól a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között villamospótló autóbuszok közlekednek az 1-es villamosra érvényes menetrendtől sűrűbben;
 • az első villamospótló autóbusz Tiszai pályaudvarról 04:32-kor, a Malomszög utcáról 04:35-kor indul,
 • az utolsó villamospótló autóbusz a Tiszai pályaudvarról 21:50-kor, a Malomszög utcáról 21:54-kor indul.
 • Malomszög utca – Felső-Majláth, illetve Malomszög utca – Vasgyár szakaszon továbbra is villamosok közlekednek
 • Hajnalban az első 1-es villamos a Malomszög utcáról 04:47-kor, Felső-Majláthról 04:30-kor indul. Az első 2-es villamos a Malomszög utcáról 04:44-kor, a Vasgyárból 04:57-kor indul.
 • Este az utolsó 1-es villamos a Malomszög utcáról 22:04-kor, Felső-Majláthról 21:35-kor indul. Az utolsó 2-es szerelvény a Vasgyárból 20:40-kor, Malomszög utcáról 21:28-kor indul.
 • éjszaka az 1-es villamos teljes vonalán villamospótló autóbuszok közlekednek,
 • az első, teljes villamospályán végig közlekedő villamospótló autóbusz Felső-Majláthról 21:50-kor, a Tiszai pályaudvarról 22:05-kor indul

wp_20190222_16_14_25_pro.jpg

Rásegítő járat a Miskolci Farsang idején

Február 22-én és 23-án, a Miskolci Farsang idején rásegítő autóbuszokat indít az MVK Zrt.: a 35R-es járat 23:15-kor, a 14-es autóbusz 23:50-kor indul a Repülőtér/Bosch végállomásról, segítve a Miskolci Farsang éjszakai közlekedését. A többletként induló két járat – 35R és 14-es – útvonala és megállóhelyei menetrend szerinti.

Február 23-24., szombat, vasárnap

A teljes villamosvonalon villamospótló autóbuszok közlekednek a rendezvény helyszínek kikerülésével az 1-es villamosra érvényes menetrendhez képest sűrűbben. Vasgyár irányába a 2-es villamos helyett az Újgyőri főtérről induló 9, 19, 21, 29, (szombaton a 67-es is) és 68-as jelzésű autóbuszok vehetők igénybe.

Február 25., hétfő

Február 25-én hajnalig villamospótló autóbuszok közlekednek, ezt követően visszaáll a munkanapi menetrend. A Tiszai pályaudvarról az első 1-es villamos 03:35-kor, az első 2-es villamos 04:30-kor indul. Felső-Majláthról az első 1-es szerelvény 04:15–kor, a Vasgyárból az első 2-es villamos 04:55-kor indul.

wp_20190222_16_14_21_pro.jpg

A villamospótló autóbusz megállóhelyei

Az 1-es villamos vonalán közlekedő villamospótló autóbusz nagyrészt a villamosmegállókban, vagy a villamosmegállókkal párhuzamos, út mellett kialakított VP jelzésű megállókban áll meg:

 • a Tiszai pályaudvaron a 31-es járat megállójából indul,
 • a Selyemrét és a Centrum/Szinvapark között a villamos megállóhelyén,
 • a Villanyrendőr villamosmegálló helyett a Villanyrendőr autóbuszmegállóban áll meg (Felső-Majláth irányába a bank előtt a 14-es járat megállóhelyén, a Tiszai pályaudvar irányába a 14, 28, 34, 35, 35R és 44-es autóbuszok fedett megállóhelyén),
 • a Városház tér megálló helyett a 11-es járat Szemere-kert megállóhelyen áll meg.
 • A Malomszög utcán a Tiszai pályaudvar irányába: a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca közötti villamospótlás idején (pénteken napközben) a szökőkút mellett kialakított ideiglenes megállóhelyen áll meg, a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth közötti villamospótlás idején (éjszakánként, illetve szombaton és vasárnap) a villamosmegállóban áll meg

wp_20190222_16_05_12_pro.jpg

 • a Szent Anna tér és az Újgyőri piac között a villamos-megállóhelyeken áll meg,
 • a Bulgárföld, Diósgyőr városközpont, Alsó-Majláth villamosmegálló helyett az 1-es autóbusz megállóhelyén áll meg;
 • a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, e helyett a járatot az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni.
 • A DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegálló helyett a villamosmegállóval párhuzamosan, az út mellett kialakított villamospótló-autóbusz megállóhelyen áll meg.
 • Felső-Majláthon a 2-es kocsiállásról indul.
Nem

Olvasnivaló

Ajánlat