2021. május 07. Gizella
Vidámság és jótékonykodás - báloztak a vállalkozók
minap.hu
|
2015. február 15. 09:01
|
frissítve: 2015. február 17. 12:26
Közös jótékonysági farsangi bált rendeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Miskolci Lions Clubok szombaton este Miskolcon a Zenepalota dísztermében. A bál témája és, vendége ezúttal Zemplén kulturális és szellemi központja, Sárospatak volt.
Nem

 

Sárospatak neve szorosan összefonódott a Rákócziakkal és a szabadságharcokkal. Közel fél évezrede működő híres református iskolája mindig a haladó gondolkodást képviselte. Itt születettt 1207-ben II. András király leánya, Árpádházi Szent Erzsébet. Itt tanított 1650-től a kor neves pedagógusa, a cseh Jan Comenius. Sárospatak történelmi múltját több mint ötven, műemlékké nyilvánított épület őrzi.

Zenei és tánckultúrájukat a Bodrog Néptáncegyüttes hozta el a farsangi bálba a Sárospataki táncetüdök programjával.

A bál hivatalos programjában Bihall Tamás, a BOKIK elnöke és Dr. Parragh László, az MKIK elnöke mondott köszöntőt, majd átadták vállalkozóknak és partnereknek a kamara díjait. Így díjat vehetett át többek között Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere is.

bokik_bal_150214_fkcs_17.jpg

A vacsorát és a jókedvű táncot követően jótékonysági tombolát rendeztek, melynek bevételét a Vakok- és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesülete által szervezett gyereknap támogatására ajánlják fel.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat