2019. március 23. Emőke
Wass Albert: Szerelmem Erdély - Rékasi Károly önálló estje a Művészetek Házában
minap.hu
|
2019. január 09. 13:03
|
frissítve: 2019. január 18. 14:03
Ünnepeljük együtt a Magyar Kultúra Napját, január 22-én, kedden este hat órától a Művészetek Házában! Kriza Ákos, Miskolc polgármestere meghívja Önt és kedves Partnerét Wass Albert: Szerelmem, Erdély - Rékasi Károly önálló estjére. Az előadás ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációs jegyek igényelhetők a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009).

rekasi.jpg

Levelek, prózai- és film részletek, fotók és zene, mely az 50-es évek Amerikájába repítenek és a boldogság keresésben segítenek. „Megelevenedik sok régi emlék, elmosódott képek új színeket nyernek, régi szavak szólnak elő a csendből százszor és ezerszer.” Wass Albert szavai ezek, akit ezen az estén megidéznek majd a MÜHA színpadán. Az összeállítás középpontjában a második világégés után imádott Erdélyéből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író lelki és szellemi vívódásai, a megkapaszkodással járó gyötrelmei állnak.
A levélrészleteket Wass Albert ismert versei és különböző prózai műveiből vett idézetei egészítik ki, ezáltal kiteljesítve az emberi, írói, közéleti küzdelem sokszínűségét, folyamatos reményekkel teli reménytelenségét. 

Rékasi Károly, így nyilatkozott a darab kapcsán: "Mindenkinek joga van a boldog és harmonikus élethez, ám a pozitív ingerek befogadásához elengedhetetlen, hogy legyen fülünk, szívünk és szemünk. Úgy gondolom, hogy Wass Albert versei megnyitják azokat a csatornákat, amelyekkel észrevehetjük az olyan apróságokat, mint például a hulló színes őszi falevelek, vagy tavasszal a virágzó pipacs."

Az előadás ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációs jegyek igényelhetők a Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodájában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009).

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat