2019. május 23. Dezső
Zöldkommandó, avagy küzdelem az illegális hulladéklerakókkal
Kossuth Rádió
|
2018. augusztus 09. 13:56
|
frissítve: 2018. augusztus 11. 10:14
Miskolcon július végén kezdte meg működését a zöldkommandó, egy feliratozott autóval járják a várost, különösen azokat a helyeket, ahol illegális szemétlerakás történt már, de a parkokban szemetelőkre is lecsaphatnak – hangzott el a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

zoldkommando_20180725_vcs_03.jpg

A kommandó a rendőrséggel együttműködhet, és feljelentést is tehet az illegális szemetelők ellen. Az önkormányzat ettől azt reméli, hogy Miskolc terei ezáltal szemétmentesek lehetnek. Álom vagy valóság? A zöldkommandó hivatalosan július 25-étől járőrözik a városban és hajt végre szúrópróbaszerű ellenőrzéseket azokon a helyeken, ahol gyakori az illegális hulladéklerakás. Pfliegler Péter alpolgármester azt mondta, jó néhány lépést megtettek már a Zöld Város projekt keretében, hogy szebbé és élhetőbbé tegyék Miskolcot.

Számos lépést tettünk már meg, és sok eredményt értünk el annak érdekében, hogy mi mindnyájan a következő generációknak, ha úgy tetszik, unokáinknak vagy unokáink unokáinak is át tudjuk adni Miskolcot, és egyáltalán, ezt a bolygót. Lehet, hogy ezek nagy szavak, de én ezt tiszta szívvel így gondolom. Olyan környezetbarát és megújuló energiákat alkalmazunk Miskolcon, Magyarországon is talán az egyik legerősebb módon, amelyek ezt a gondolatot támasztják alá, és ezt a lehetőséget szeretnék megerősíteni. A zöldkommandót pedig, még egyszer hangsúlyozom, Miskolc Megyei Jogú Város közösen a MIÖR-rel, a Miskolci Önkormányzati Rendészettel, a városi rendőrséggel és a hulladékszolgáltatásban részes MiReHu Nonprofit Kft.-vel, tehát közösen hozta létre - fogalmazott Pfliegler Péter.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat