2024. augusztus 28. Ágoston
Közbiztonsági fórum Hejőcsabán, a Bárczay kúriában
Farkas Ildikó
|
2015. június 18. 14:51
|
frissítve: 2015. június 19. 14:23
Félnek a besurranó tolvajoktól, tartanak az illegális tűzifaárusoktól, és a katolikus temetőbe sem szívesen mennek, azt mondják nem biztonságos. Sokan fittyet hánynak a KRESZ-re és szabálytalanul parkolnak a környéken, de a bevásárlóközpontok parkolójába is elkélne több rendőr vagy rendész. A hejőcsabiak a városrészben tartott közbiztonsági fórumon beszéltek ezekről a problémákról.
Loading Video...
Nem

A résztvevők több jelenséget is felvetettek. Sok tűzifaárus jelenik meg a területen bizonytalan eredetű tűzifával, és időseket csapnak be. De Sedon László hejőcsabai plébános szerint már a temető sem biztonságos. A tolvajok és a vandálok oda is eljutottak. Egyre gyakrabban előfordul, hogy idős asszonyokat kirabolnak. Ezért azt szeretné, ha a temetőbe is jutnának rendőrök, de a parkolókba is elkélne több rendész. 

forum_hejocsaba_5.jpg

– A lakókörnyezetünkben is a gépkocsikról leszerelték egyszerre mind a négy kereket, téglával támasztották ki. Lakásbetörés is volt, csakúgy mint pincebetörések - mondta Nagy Istvánné.

A legtöbb problémára már a fórumon próbáltak megoldást találni. Az időseknek pedig azt tanácsolták, hogy legyenek óvatosak az idegenekkel.

forum_hejocsaba_3.jpg

– Egyedül senkit ne engedjünk be a lakásba, bármilyen jó vételnek tűnik, amit ajánl, és bármilyen rámenős. Sajnos van egy olyan elkövetői kör, aki az idősebb embereket szemelte ki potenciális áldozattá –  mondta Bakk Richárd, a Miskolci Rendőrkapitányság  kapitányságvezető helyettese.  

A hejőcsabai nyugdíjasok is kapnak személyi riasztót a Salkaházi programban, és igényelhetnek riasztó ajtóékeket is.

forum_hejocsaba_6.jpg

– Jellemzően családi, kertes házak vannak a környéken. Az itt élők azért figyelnek egymásra, mégis előfordul besurranásos tolvajlás. Ebben segíthet majd az ajtóék – mondta Barta Gábor a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, és be is mutatta működését.

A kerület biztonságosabbá tételéért térfigyelő kamerarendszert is telepítenek Hejőcsabára. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat