2024. július 21. Dániel, Daniella
Labdarúgókat és csapatokat díjaztak a Vigadóban
Kereki Gergely
|
2015. június 25. 13:52
|
frissítve: 2015. június 26. 18:46
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében futballoznak a legtöbben az országban, és itt a működik a legtöbb egyesület is. Ezért volt különösen fontos a szerda esti idényzáró a Vigadóban, ahol a megyei MLSZ a legjobb csapatokat, és focistákat díjazta.
Nem

Serlegek sorakoztak az egyik asztalon Miskolcon, a Vigadóban. Több tucatot osztottak ki belőlük szerda este a megyei labdarúgó szövetség idényzáró ünnepségén, ahol a legjobb amatőr csapatok mellett a góllövőket is díjazták.

ondo_janos.jpg

– Másfél éve focizom Tállyán. Mind a kétszer bajnoki címet tudtunk ünnepelni. Úgyhogy a 42 gólom tényleg dicséretes, de nem csak nekem köszönhető, a csapatnak mondanám – mondta Ondó János. a Tállya KSE csatára.

A tállyai egyesület is kitett magáért az idényben. Nehezebben indult számukra az ősz, de tavasszal két döntetlen mellett minden mérkőzésen begyűjtötték a három pontot. Magabiztosan nyerték meg így a megyei első osztály küzdelmeit, és készülhetnek az NB III-ra.

pachinger_janos.jpg

– Menetközben döntött úgy a vezetőség, hogy vállalja az NB III-at, és végül is neki vágunk. Célunk, hogy elkerüljük a kiesést, de azért nekem egy merészebb álmom is van: egy jó középcsapatot szeretnék látni Tállyán – nyilatkozta Pachinger János vezetőedző.

A rendezvényen az utánpótlás csapatokat, a női szakágat, valamint megyei harmad, másod illetve első osztály csapatait is díjazták. A szövetség megyei elnöke elmondta: vannak gondok az első osztályú indulásokkal, de a megyei másodosztályban rendeződni látszik a helyzet, és egyre népszerűbb a harmadosztály is.

balazs_andras.jpg

– Egy ellentétes spirál dolgozik. Több település jelezte, hogy indítani kívánja labdarúgócsapatát a megyei bajnokságban. Most úgy ítéljük meg, hogy az öt csoportot továbbra is üzemeltetni tudjuk a Megye III - ban – vélekedett Balázs András, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke.

Az eseményen elhangzott: a csapatok, valamint az igazolt labdarúgók létszámát tekintve Borsod áll a legjobban a vidéki megyék közül, és szeretnék, ha ez a továbbiakban is így maradna.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat