Andalúz vegyes zöldsaláta
Hozzávalók:
1 fejes saláta
1 közepes kígyóuborka
1 piros és 1 zöld kaliforniai paprika
1 lilahagyma
1 narancs
10 dkg juhsajt
olajbogyó
friss citromlé (kb. 4 evőkanálnyi)
ugyanennyi olívaolaj
feketebors
Egyszerűen csak felvágjuk a hozzávalókat, és leöntjük citromos olívaolajjal.
Zöldséges céklasaláta
Hozzávalók:
1-1 öklömnyi zellergumó és nyers cékla (egyenként 25-30 dkg)
1 nagy szál sárgarépa
1 citrom leve
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár
1 mokkáskanálnyi törött feketebors
ízlés szerint só
pici cukor
25 dkg mini mozzarella sajt
Az összes zöldséget az almareszelő durva fokán lereszeljük. A mártásához az olajat simára keverjük a citromlével és mustárral, majd megsózzuk, megborsozzuk és kevés cukorral ízesítjük. A zöldségeket összekeverjük a mártással és fél napra hűtőbe tesszük a kész salátát, hogy az ízei összeérjenek.
Marcipánhab meggyel
Hozzávalók:
30 dkg meggy
1 dl rum (gyerekeknek aroma)
1 teáskanál étkezési keményítő
15 dkg marcipán
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
A meggyet megmossuk, megtisztítjuk, kimagozzuk. Leöntjük rummal (esetleg aromával) és néhány órát állni hagyjuk. A marcipánt lereszeljük, összekeverjük a mascarponéval, a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Alaposan kikeverjük, majd beletesszük a felvert tejszínhabot. A meggyet kevés porcukorral felforraljuk, majd belekeverjük a pici vízzel elkevert keményítőt, sűrűsödésig kevergetjük, majd hűlni hagyjuk. A marcipánhabot a meggyel rétegezve kelyhekbe kanalazzuk.