2024. április 30. Katalin, Kitti
Egyedülálló kézműves fagylaltozóban próbálhatja ki kreativitását!
Répássy Olívia
|
2015. július 17. 12:31
|
frissítve: 2015. augusztus 07. 14:21
Miskolcon ilyen még nem volt! A Yummy egy szórakoztató és innovatív koncepciója a kézműves fagylaltozóknak. Itt a fagyi saját kezűleg állítható össze. Érdemes szabadon játszani az ízekkel és a színekkel.

Június közepén egy lufikapun át hordtak ki a főutcára székeket és asztalokat egy üzletből, jelezve ezzel, hogy új hely nyílt a belvárosban. Azóta akárhányszor elmentem a helyszín előtt, hiába nézegettem be, nem láttam, mit lehet ott venni. Csak azt éreztem a kifelé jövő emberekből, hogy valami különleges élményt éltek át.

– Pontosan ez volt a célom – mondta el Andrea Torresan, a Széchenyi utca 89. szám alatt lévő Yummy fagylaltozó tulajdonosa. – A Yummy-filozófia az, hogy kreatívan mindenki maga tudja elkészíteni a saját fagylaltját. A gépekből pedig a lehető legfrissebb finomságokat nyomhatjuk a tálkába vagy akár a tölcsérbe egy kar segítségével. Ezek a falba épített gépek ugyanis közvetlenül használatuk előtt keverik össze a fagylaltot. A friss fagyinak pedig más az íze, mint az állottnak.

yummi_150717_fkcs_14.jpg

A friss energiát minden közvetíti a helyiségben: a színek, a formák és a modern zene is. Amikor először lép be az ember, azt sem tudja, merre menjen, mit csináljon. Egyedülálló ugyanis ez az önkiszolgáló fagylaltozó az országban, de nyugodtan állíthatjuk, hogy a világon.

– Ilyen jellegű fagyizót nem láttam még sehol sem, pedig én figyelem az újításokat – mondta az olasz tulajdonos. – Olaszország fontos gasztronómiai eleme a fagylalt. Ezt szerettem volna a legmagasabb minőségben elhozni Magyarországra. Tavaly Nyíregyházán nyitottam egy Yummyt, idén pedig Debrecenben és Miskolcon. A frissességen és az energikusságon túl nagyon fontos szempont számomra a minőség. Így kizárólag első osztályú alapanyagokat használunk.

yummi_150717_fkcs_12.jpg

A fagylaltkészítés menete tehát a következő: lekapni egy poharat, választani az ízek közül, majd díszíteni. Ha tehát beléptünk a helyiségbe, a legtávolabbi pontot érdemes keresni, hiszen ott kezdődik az élmény. Bátran tessék csak egyenesen menni! Ha már látjuk a lefelé fordított tálkákat, ott lehet választani annak megfelelően, hogy miből szeretnénk megenni a saját gyártású fagylaltcsodánkat. A tálkák helyett választhatunk akár egy különleges mézes tölcsért. Ennek íze a karácsonyi mézes süteményre emlékeztet. Majd újabb választás előtt állunk, hogy melyik íz lenne a legjobban hangulatunkhoz illő. Itt aztán több mint tízféle fagylaltból tölthetünk alapot. A sorban következnek a díszítőelemek, a színesebbnél színesebb cukorkák, a különféle csokoládédarabok és a különlegesebbnél különlegesebb ízű öntetek. Ezek száma meghaladja az ötvenet is.

yummi_150717_fkcs_6.jpg

– Én biztos, hogy csak kétféle fagyit választanék, és hozzájuk csak maximum háromféle díszítést – árulta el a tulajdonos arra a kérdésre, hogy szerinte hogyan harmonizálnak legjobban az ízek. Ha pedig az említett számú választékot alapul vesszük, gondoljunk csak bele, hányszor kell bemennünk a fagyizóba, hogy mindent kipróbáljunk? Egy nyár sem lenne elég rá.

yummi_150717_fkcs_22.jpg

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat