2024. augusztus 22. Menyhért, Mirjam
Román kamionos okozta a halálos balesetet a 37-es számú főúton
minap.hu
|
2015. július 21. 12:20
|
frissítve: 2015. július 22. 18:47
A baleset napján az első hírek ugyan arról szóltak, hogy a Szerencs felé tartó Renault tért át a szemközti sávba, a hatósági eljárásból azonban kiderült, hogy a kamionsofőr miatt történt tragédia a hétvégén.

dead_crash_sp_37.jpg

A Miskolci Járásbíróság tájákoztatása szerint, kedden előzetes letartóztatásba helyezték azt a román állampolgárságú gyanúsítottat, aki a megalapozott gyanú szerint július 18-án a 37-es főútvonalon haladt kamionjával, amikor egy enyhe balra ívelő, csak rövidtávon belátható útkanyarulat előtt szabálytalanul előzni kezdte az előtte haladó autóbuszt.

Az előzés során nem biztosított elsőbbséget a vele szemben Szerencs irányából érkező Renault Thalia személygépkocsinak, amelynek sofőrje az ütközés elkerülése érdekében járműve kormányát elhúzva a bal oldali forgalmi sávban összeütközött az előzésből jobbra visszatérő tehergépkocsi szerelvénnyel.

A balesetben a Renault Thalia személygépkocsi két utasa elhunyt.

A bíróság álláspontja szerint, mivel a gyanúsított súlyosan megszegte a KRESZ-t, amivel két ember halálát okozta, ezért a várható büntetés miatt a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll, így 2015. augusztus 21 – ig őrizetben marad. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat