2024. augusztus 15. Mária
Új klubmodell Miskolcon - közösségi irányítás a Jegesmedvéknél
minap.hu
|
2015. július 23. 13:49
|
frissítve: 2015. július 24. 18:01
A Miskolci Jegesmedvéket működtető társaság többségi tulajdonosa továbbra is a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület lesz. Tulajdonrészt szerzett ugyanakkor Miskolc városa és a DVTK labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa is. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a macik maradnak-e a sárga-fekete összeállításnál vagy DVTK-színekben képviseltetik majd magukat a szeptemberben induló bajnokságban.

dvtk_jegesmedvek_150723_vcs_07.jpg

Fotó: Végh Csaba

A Jegesmedvék egy névhez, egy márkához csatlakoznak – mondta Kiss János alpolgármester. A DVTK egy több, mint 105 éve életre hívott legenda és hagyomány, a legerősebb védjegy, márka és brand a miskolci sportkultúrában. A DVTK legendáját miskolci és diósgyőri emberek teremtették meg, hogy örökre szolgálja és összefogja a miskolci és diósgyőri sportot és a szurkolókat – fogalmazott az alpolgármester.

Csapatok és játékosok jönnek-mennek, sportvezetők és menedzserek jönnek-mennek, sőt még stadionok is jönnek-mennek, de a DVTK legendája örök, és soha nem ment el Miskolcról és a jövőben sem mehet.  

 - Mindenkinek tehát, aki a miskolci sportéletben eljut arra a színvonalra, amit a DVTK márka jelképez, természetes igényként fogalmazódhat meg, hogy csatlakozzon Miskolc legerősebb sport-brandjéhez, a DVTK névhez – folytatta Kiss János. - Ez történik meg ma a Miskolci Jegesmedvékkel is. A csatlakozás annál is inkább a brandhez, illetve a névhez történik, mert jogi és szervezeti értelemben véve az a DVTK, aminek a tagságát több ezer szurkoló adja, és amelyik sportági szakosztályokat integrál és támogat nem létezik – mondta az alpolgámester.

dvtk_jegesmedvek_150723_vcs_03.jpg

Kiss János hozzátette: a Jegesmedvék a nem a DVTK labdarúgó csapatához csatlakoznak, hanem a DVTK-hoz, mint brandhez, és névhez, és a Jegesmedvék a labdarúgó csapattal sem jogi, sem pénzügyi, sem irányítási kapcsolatban nem lesznek. Nem a labdarúgó csapat kistestvérei lesznek, hanem továbbra is független klubként működnek, azzal, hogy nevükben hordozzák a városi legendát, a DVTK-t. Természetesen a labdarúgó csapatnak olyan értelemben jár a köszönet, hogy a névviselés elé akadályt nem gördít.

dvtk_jegesmedvek_150723_vcs_16.jpg

A hokicsapatot működtető cég többségi tulajdonosa 51 százalékos tulajdonrésszel a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület lesz. A Maradék részt kettéosztva, vagyis 24,5 százalékkal a város is tulajdonos lett, amelyet a Miskolc Holding kevesebb mint egynegyednyi tulajdonrésszel reprezentál. Ugyanekkora, vagyis 24,5 százalékos rész jut a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának többségi tulajdonosát képviselő Borsodsport Invest Kft.-nek. Erről is szól az a társasági szerződés, amelyet a Városházán írtak alá csütörtökön. A szerződést a sportegyesület részéről Egri István elnök, a holding képviseletében Vécsi György igazgatósági elnök és Borsodsport Invest részéről Sántha Gergely ügyvezető írta alá. A társasági szerződés olyan garanciát tartalmaz az anyaegyesület és a közösségi irányítás érdekében, hogy anyaegyesületen kívül egyetlen más tag sem szerezhet 25%-nál nagyobb részesedést, míg az anyaegyesület tulajdonosi aránya nem csökkenhet 51% alá.

dvtk_jegesmedvek_150723_vcs_20.jpg

Nagyon büszke vagyok arra, hogy amiben elindultunk, mindent megnyertünk. Erről Egri István, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesület elnöke beszélt. Ezek a támogatások most ahhoz szükségesek, hogy ezt folytatni tudjuk. Szeretnénk nemzetközi színtéren is megméretni magunkat – mondta Egri István.

Azt, hogy pontosan mekkora összegű támogatást jelent ez a mostani szerződés, azt egyelőre üzleti titokként kezelik – mondta Sántha Gergely Borsodsport Invest Kft. ügyvezetője. Amíg a megállapodás össze részletét nem körvonalazták az aláírók, addig azt sem lehet tudni, hogy változik-e a névfelvétellel a Macik mezének színe.

mjjse_dhk_141221_vcs_02.jpg

Természetesen ezeket nem most fogjuk kitalálni – mondta Egri István. Ilyenek a mezek, a megjelenések és palánkon elhelyezett reklámok kérdésköre is. Sok időnk nincs rá, mert szeptemberben már kezdődik a bajnokság – mondta a sportegyesület elnöke. 

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat