2024. július 21. Dániel, Daniella
Csöbör Katalin: „egységben, büszkén visszük tovább Szent István örökségét”
Kujan István
|
2015. augusztus 19. 21:20
|
frissítve: 2015. augusztus 21. 17:40
Szent István arra tanít minket, hogy harcainkat nekünk, magunknak kell megvívnunk – fogalmazott Csöbör Katalin országgyűlési képviselő az államalapítás és az új kenyér ünnepe alkalmából szerdán megtartott ünnepségen Arnóton.

arnot_aug20_ja_1.jpg

Fotó: Juhász Ákos

   A község polgármestere, Üveges István köszöntőjében kiemelte, Szent István földet s hazát adott a magyarságnak. Miután méltatta államalapító királyunk törvényeit, tetteit, rámutatott, nekünk, magyaroknak ma egy dolgunk van: minél jobbá és gazdagabbá tenni hazánkat.

„Cselekedjen így mindenki a maga hivatásában, s tegye ezt hittel, tisztességgel!” – hangsúlyozta Arnót polgármestere.

arnot_aug20_ja_2.jpg

Csöbör Katalin ünnepi beszédében rámutatott, vannak, akik úgy gondolják, nincs szükség nemzetállamokra, nincs szükség hagyományokra, történelemre, hazára. Ezek az individualista emberek – folytatta a kormánypárti országgyűlési képviselő – tagadják azt, „amiért mi lelkesedni tudunk”, aminek az alkotói tartoztak valahová, egy hagyományból és egy nyelvből nőttek ki.

„A magyar nemzet fennmaradásának alapja az őseink messzire tekintő nemzeti harca volt. Amikor ezt elfelejtettük, akkor mindig rosszul jártunk” – fogalmazott Csöbör Katalin.

Szent István óriási harcok árán megteremtette a keresztény magyar államot. A későbbiekben is erre a harcra volt szükség, hogy továbbéljen a magyar nemzet – s ma ismét meg kell védenünk az országunkat, mutatott rá a politikus.

arnot_aug20_ja_4.jpg

„Ma sem ülhetünk nyugodtan a babérjainkon! Előre kell tekintenünk, különben nemzetünkből hírmondó sem marad” – figyelmeztetett az országgyűlési képviselő, utalva arra az óriási migránshullámra, amely Magyarországot is elérte. Kitért a szociális, oktatási és rendfenntartási problémákra, melyeket a hazánkat elözönlő illegális bevándorlók okozhatnak, összeroppantva ezzel az államot.

„Augusztus 20-án a jövőbe vetett hit fontosságára figyelünk, Szent István pedig arra tanít bennünket, hogy a harcainkat nekünk, magunknak kell megvívnunk. Együtt, egységben nemcsak nem ingunk meg, hanem büszkén visszük tovább Szent István örökségét” – zárta ünnepi beszédét Csöbör Katalin.

arnot_aug20_ja_6.jpg

A köszöntőket követően a község lelkészei megáldották az önkormányzati kemencében sütött új kenyeret.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat