2024. július 21. Dániel, Daniella
Vádat emeltek a halálos balesetet okozó, majd a helyszínről elmenekülő sofőrrel szemben
minap.hu
|
2015. szeptember 01. 10:23
|
frissítve: 2015. szeptember 01. 15:49
Luxusautójával a megengedett sebességet túllépve két embert gázolt el egy zebrán még januárban a 26. számú főúton az a 30 éves férfi, akivel szemben a napokban emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség. Az egyik gyalogos a helyszínen életét vesztette.

   A közlekedési baleset még január 4-én este, nem sokkal 23 óra után történt Kazincbarcika és Sajószentpéter között a BorsodChem Zrt. 5. számú kapuja előtti útszakaszon kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. A férfi autójával Sajószentpéter irányából tartott Kazincbarcika felé az adott útszakaszra megengedett 60 km/h sebességet jelentősen túllépve, amikor a gyalogos-átkelőhelyhez érkezve elgázolta az ott szabályosan áthaladó két gyalogost.

A közlekedési baleset következtében a gyalogosok egyike, egy nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg egy fiatalember könnyebben sérült meg. Az autót vezető férfi és a jármű – nyomozás során ismeretlenül maradt – utasa miután a gépkocsiból kiszálltak, odamentek az úttesten keresztben fekvő nőhöz, őt kihúzták az úttest baloldali szélére, és ott hanyatt fekve segítség nélkül hagyták, majd egy éppen arra járó személygépkocsiba – amelyet feltehetően egy ismerősük vezetett – mindketten beszálltak és Kazincbarcika irányába elhagyták a baleset helyszínét.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat