2024. szeptember 17. Zsófia
Idegenben is menetelnének a Jegesmedvék
Kujan István
|
2015. szeptember 17. 16:49
|
frissítve: 2015. szeptember 18. 19:07
Négy nap alatt három mérkőzés, ebből kettő idegenben, fehérvári vendégjáték – kemény napok várnak a DVTK Jegesmedvékre a MOL Ligában. A Macik vezetőedzője azonban nem félti a csapatát, amely szerinte képes arra, hogy minden meccsét megnyerje.

   „Lehet unalmasnak fog tűnni amit mondok, de természetesen győzelmeket várok az előttünk álló mérkőzéseken” – szögezte le a csütörtöki, mérkőzéseket felvezető sajtótájékoztatón Mayer Péter. A vezetőedző hozzátette: ezt nem is lehet másként csinálni.

– Úgy gondolom, alkalmasak vagyunk arra, hogy minden mérkőzést megnyerjünk a szezonban. Akár etapokban, akár egyes mérkőzésekben gondolkodunk, a cél változatlan. A csapat, a szakmai stáb is minden nap erre készül – mondta.

A Dunaújvárossal pénteken először játszanak a szezonban. Az eddigi mérkőzések videóiból kiderült Mayer Péterék számára, hogy az ellenfél edzője által képviselt észak-amerikai stílusban, sokat dolgozva, viszonylag egyszerűen és határozottan játszanak az Acélbikák.

dvtk_jegesmaci_sajtotaj_150917ml_2.jpg

Fotó: Mocsári László

Vasárnap – szintén idegenben – a Fehérvár AV19 lesz az ellenfél. Velük nemrégiben egy igazán közönség-szórakoztató mérkőzést játszottak Miskolcon a Macik. Gőz Balázs elmondta, bár legutóbb nyertek ellenük, nincs a kezükben a győzelem receptje, hiszen minden mérkőzés más és más.

– Az azonban biztos, hogy hajtós és érzelmileg hasonlóan felfokozott mérkőzést láthat majd a közönség ezúttal is – emelte ki a Macik saját nevelésű válogatott védője, aki a tabella állása kapcsán megjegyezte: kiegyenlített a bajnokság, bármilyen eredmény előfordulhat a MOL Ligában.

Dunaújváros és Székesfehérvár után Miskolc – hétfőn hazai pályán az Újpestet fogadják a Jegesmedvék. Mayer Péter szerint a lila-fehérek még nem kapták el igazán a fonalat, keresik önmagukat, ettől függetlenül nem szabad leírni őket, az a mérkőzés sem lesz könnyű.

dvtk_jegesmaci_sajtotaj_150917ml_3.jpg

Jukka Kontsas, a kapusok felkészítésével foglalkozó másodedző örömtelinek nevezte, hogy Gyenes Dávid visszatért a csapathoz. A finn szakember szerint azonban látni kell, hogy a remek képességekkel rendelkező fiatal kapusnak a 1,5 éves kihagyás ledolgozásához időre van szüksége. De – emelte ki – visszatérése segítheti a csapat sikeres szereplését.

A DVTK Jegesmedvék soron következő mérkőzései:

Péntek, 18:15. Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék. Dunaújváros
Vasárnap, 17:30. Fehérvár AV19 – DVTK Jegesmedvék. Székesfehérvár
Hétfő, 18:00. DVTK Jegesmedvék – Újpesti TE. Miskolc.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat