2024. október 10. Gedeon
Több mint százötven program az idei erdők hetén
minap.hu
|
2015. szeptember 27. 15:13
|
frissítve: 2015. szeptember 28. 17:35
Szeptember 28. és október 4. között idén a 19. alkalommal várják az erdők hete rendezvényei az érdeklődőket. Országszerte több mint 150 programot kínálnak a szervezők közös kincsünk, a magyar erdők megismerésére.

erdok_hete.jpg

Fotó: Csíkszentmihályi Márton/IPOLY ERDŐ Zrt.

Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy erdeinket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. Az egyes események tematikája az erdészeti erdei iskola hálózat intézményeire és oktatási programjára épül, az idei évben az erdők megújulásával kapcsolatos ismereteket állítva az előtérbe. A rendezvényeken megtudhatjuk, hogyan is születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikről kihajtani, vagy éppen hogy milyen „sebességgel” vándorolnak az erdők a klimatikus változások hatására.

A kifejezetten gyerekeknek szóló programok mellett, mint amilyenek az erdei iskolai szakvezetések, játékos erdei tanórák, számos felnőtteknek szóló és családi rendezvény is lesz. Lesz erdészeti nyílt nap, arborétumi séta, fafaragó kiállítás és az éjszakai égbolt csillagaival is megismerkedhetnek az érdeklődők. A 19. Erdők Hete egész ország területét lefedő részletes programjai itt olvashatóak. 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat