2024. október 21. Orsolya
Október az idősek hónapja – zenés-táncos műsorral kezdték a programsorozatot
Répássy Olívia
|
2015. október 01. 13:10
|
frissítve: 2015. október 02. 14:09
Október elsejét az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította az idősek világnapjának. Október pedig az idősek hónapja. A világnapra zenés-táncos műsorral készültek a Szépkorúak Házában.
Nem

idosek_honapja_151001_ja_8.jpg

Fotó: Juhász Ákos

A Szépkorúak Házában száz idős él, nyolcvan százalékuk miskolci. Az átlagéletkor 85 év, de van az ellátottak között százhárom éves is. A jó hírű intézményben az ápoláson és a gondozáson túl sok programot is szerveznek. Csütörtökön például az idősek világnapját ünnepelték, ami egyben az egész hónapon át tartó programsorozat kezdete volt.

idosek_honapja_151001_ja_10.jpg

– Az idősek hónapja érdekesebbnél érdekesebb előadásokat tartogat az ellátottaink számára – mondta Hanák Pálné ügyvezető. – Jön Szirmabesenyőből egy népdalkör, itt lesz Gyurkovics Gábor zenész, a Kassai úti óvodások is adnak műsort, ezen túl pedig lesz egészségmegőrző délelőtt, Ki mit tud? és Szív küldi szívnek kívánságműsor.

idosek_honapja_151001_ja_4.jpg

Katona Ferenc önkormányzati képviselő is tart élménybeszámolót Alaszkáról egy előadáson, amit a csütörtöki köszöntőjében meg is említett, mondván, hogy már nagyon várja az újabb találkozást.

idosek_honapja_151001_ja.jpg

Hanák Pálné elmondta, hogy minden hónapban figyelni kell a szépkorúakra, de októberben különösen, mert tőlük tanulunk bölcsességet. Történeteiket érdemes meghallgatni, mint például Lévai István-ét, aki a Borsod Volánnál dolgozott.

– Még Szíriában is jártam kint annak idején, 1975-ben. Nagyon szép volt a fővárosa, Damaszkusz. Sokat tudnék beszélni az ottani életekről, sorsokról...

Ő most az intézmény népdalkörében foglalt helyet, aminek tagjai még táncra is perdültek a köszöntők után.

idosek_honapja_151001_ja_12.jpg

 

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat