2024. augusztus 24. Bertalan
Javítóintézetbe kerülnek a kis rablók
minap.hu
|
2015. október 09. 14:00
|
frissítve: 2015. október 10. 15:06
Szerencsen egy tizenhárom és egy tizennégy éves kamaszgyerek hatalmaskodott egy kisebben. Tettükért akár öt évet is kaphatnak.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája csütörtökön előzetes letartóztatását rendelte el annak a 13 és 14 éves gyanúsítottnak, akik kedden délelőtt a szerencsi Rákóczi Vár előtt egy arra sétáló gyermeket állítottak meg, és cigit kértek tőle. A sértett – mivel nem dohányzik – nem tudott eleget tenni a kérésnek. De mivel a gyerek azt a kérést sem teljesítette, miszerint a közelben álló társaságtól kérjen nekik cigarettát, ezért egyikük egy viperával fenyegette meg őt.

Megpróbált bemenekülni támadói elől a vár udvarára, de azok üldözték oda is, és közrefogták. Itt már az értékeit követelték tőle, amit végül el is vettek.

A bíróság álláspontja szerint akár öt év szabadságvesztés is kiszabható velük szemben, továbbá olyan életviteli körülmények (iskolakerülés) állapíthatóak meg, mely bizonyossá teszi annak veszélyét, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb bűncselekményt követnének el. Ezért a bíróság elrendelte gyanúsítottak előzetes letartóztatását, fogvatartás helyéül mindkét gyanúsított esetében javítóintézetet jelölt ki.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat