2024. augusztus 24. Bertalan
Támad a köd! – helyenként napközben is tartósan megmarad
minap.hu
|
2015. november 01. 18:56
|
frissítve: 2015. november 02. 17:56
Nyugodt, csendes őszi időre számíthatunk, éjjel már nagyobb területen képződő, és helyenként napközben is tartósan megmaradó köddel.

   Éjjel többnyire gyengén felhős idő várható. Párás lesz a levegő, éjszaka többfelé képződik köd. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Reggelre általában -1 fokig csökken a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Iroda tájékoztatása szerint.

Holnap napközben többnyire gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A köd fokozatosan mindenhol megszűnik, de sok helyütt párás marad a levegő. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Délutánra 11 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Fronthatás nincsen térségünkben.

A következő napokban éjszakánként sokfelé képződik köd, amely napközben is egyre nagyobb területen megmaradhat. A ködből kialakuló alacsonyszintű rétegfelhőzet is zsugorodik a nappali órákban, így azért sok helyütt számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra is. Néhol előfordulhat szitálás. Viszonylag nagy lesz a különbség a maximum hőmérsékletben a napos, illetve a ködös vidékek között. Éjszakánként többfelé fagypont alatti értékeket mérhetnek.

Ha ezen a napon a bükkfa ága száraz, akkor meleget lehet várni, ha pedig nedves, úgy hideget – legalábbis így tartja a néphagyomány.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat