2024. október 20. Vendel
Ki szállna meg ebben a jéghotelben?
gizmodo.com
|
2015. november 06. 09:36
|
frissítve: 2015. november 09. 14:12
Eddig csak télen volt látogatható a híres svéd Icehotel, a tervek szerint azonban nyáron is megszállhatunk majd a jégtömbök között.

Általában a jég és a tűző nap elképzelhetetlen párosítás. Svédországban viszont úgy tűnik, egy igazi jéghotel várja majd a látogatókat fagypont alatti hőmérséklettel egész évben.

Még csak látványterv

Még csak látványterv

A világ első jéghotelje eddig késő ősztől kora tavaszig üzemelt, majd minden évben felújították, kicserélték a jégtömböket és a havat. Most azonban az Icehotel tulajdonosai bejelentették, hogy építményüket kiegészítik, a tetőteret napelemekkel szerelik fel, amivel téli időjárást tudnak biztosítani akár nyáron is. A fejlesztés végére egy több mint 1200 négyzetméteres hókamra jön létre bárral, művészeti galériával és húsz lakosztállyal kiegészülve.

Hótakaró alatt

Hótakaró alatt

A különleges szálloda egy svéd faluban, Jukkasjärvi-ban található, ami majdnem 200 kilométerre helyezkedik el az Északi sarkkörtől. A jégtömböket a közeli Torne-folyóból szerzik, és minden évben különböző művészek tervezik meg a hotel kialakítását. Nyáron azonban a szálloda elolvadt. Eddig legalábbis!

Ingyenes sarki fény show

Ingyenes sarki fény show

Az ötlet, hogy napenergiával hűtsék a kamrákat, onnan jött, hogy a nyári hónapokban a térségben 24 órán keresztül süt a Nap, amit a helyiek csak éjféli napnak neveznek. Így a hűtéshez elég energiát tudnak termelni és a szálloda egész évben üzemelhet. A tervek szerint az új lakosztályok jövő év végéig nyithatnak meg.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat