2024. augusztus 15. Mária
„Oroszos” hétvége előtt a Jegesmedvék
minap.hu
|
2015. december 03. 22:51
|
frissítve: 2015. december 04. 16:50
Amolyan „oroszos” hétvége előtt áll a DVTK Jegesmedvék csapata, hiszen a Debrecen és a Csíkszereda is keleti mesterrel vitézkedik a bajnokságban. A soron következő két meccsről beszélgettünk Mayer Péter vezetőedzővel.

Négy nap, három mérkőzés, az első kettő az orosz stílus jegyében. Pénteken a Debrecen érkezik Miskolcra, mit vársz attól a mérkőzéstől?

A régi-új edző megérkezésével szerintem nyugodtabb körülmények között dolgoznak majd Debrecenben. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a csapatuk egyre inkább a tavalyi arcát fogja mutatni, ami akkor egy kellemes színfoltja volt a ligának. Arra számítok, hogy gyors ellentámadásokra épülő, technikás hokit fognak játszani. Éppen ezért le kell szűkítenünk a területet, hogy ne tudjanak gyorsan építkezni és helyzetbe kerülni.

Szombaton a Csíkszereda lesz az ellenfél, amelyet a múlt héten idegenben is sikerült legyőzni. Mennyiben lesz más ez a meccs, mint a kinti?

A Csíkszereda hasonló stílust képvisel, mint a Debrecen. Az orosz edzőjük és az utoljára hozott légiósaik összerázták a csapatot. A kinti mérkőzésen is nagyon nehéz dolgunk volt, és a kulcs az volt, hogy fegyelmezettségben föléjük tudtunk nőni. Fontos lesz, hogy hátul masszívak legyünk, megszerezzük és birtokoljuk a korongot. Csak így tudjuk rájuk erőltetni az akaratunkat.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat