2024. augusztus 16. Ábrahám
Nem sikerült a címvédés
miskolcijegesmedve.hu
|
2016. március 28. 09:34
|
frissítve: 2016. március 29. 12:40
Ezzel a fehérvári elleni vereséggel nem sikerült a Magyar Kupa címvédés, de elmondható, hogy a csapatunk felvette a kesztyűt a komoly erőket felvonultató székesfehérvári együttessel. DVTK Jegesmedvék-Fehérvár AV19 1-4.

 

jegesmedvek_fehervarral2.jpg

Fotó: Koszticsák Szilárd / mti.hu

Keményen egymásnak estek a csapatok a mérkőzés elején. A fehérvári együttes szerzett vezetést az 5. percen Orban révén, aki Bodó okos passzából lőtte Gyenes kapujába a korongot. Egy perccel később Somogyi egyenlített egy kapu előtti kavarodást követően. Nem sokkal később Manavian bottal akasztásért került a büntetőpadra. Az emberelőny folyamán egy kapura lövést követően Tóth és Martinelli akaszkodtak össze, amiért 2-2 percre küldte ki őket a játékvezető. A harmad felénél Popovics kapott 10 perces fegyelmi büntetést. Nem sokkal később Nagy szúrta meg Clarkeot a DVTK Jegesmedvék kapuja mögött, majd Martinelli ütközte szabálytalanul Dansereaut. Két perccel később Clarke-ot állították ki színészkedésért. Gyenes hatalmas bravúrokat mutatott be az emberhátrány alatt.

A második harmad kezdetén Leppanen kényszerült leülni a kispadra akadályozásért. A 26. percben a bal szélről élesen beforduló Francis növelte a Fehérvár előnyét. Ezt követően Booras volt szabálytalan, majd a mérkőzés felénél Manavian mehetett kétperces kényszerpihenőre. A 37. percben ismét a kék mezesek 4-ese került a büntetőpadra bottal akasztásért. 25 másodperccel a játékrész vége előtt Becze vágta a pakkot a fehér mezes kapus lábai között a kapuba.

A 44. percben Nagy ment be a jobb szélen, és a középen érkező Bartalis ütőjére lőtte a korongot, amely a csapatunk hálójába pattant. Néhány perccel később emberelőnybe kerültünk Wehrs szabálytalanságát követően. Az 56. percben Clarke és Sikorcin verekedtek össze a miskolci kapu mögött, ahol a kanadai hátvéd diadalmaskodott. Két kiváló csapat mérkőzését láthatta a közönség a Tüskecsarnokban. A Fehérvár AV19 csapata a Magyar Kupa 2016-os kiírásának győztese.

Jason Morgan (a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője): „Húsz-harminc percig képesek voltunk sok helyzetet kailakítani, de a magyar válogatott első számú kapusa állt velünk szemben. Volt öt-hat emberelőnyünk is, de nem tudtuk khasználni azokat, pedig 1-1-nél azt gondoltam, így lehetne esélyünk. Dudas és Galanisz nélkül sok pont hiányzott a támadójátékunkból, ami nem jött jól, de ettől még nagyobb forgalmat kellett volna csinálnunk a kapu előtt. A Fehérvár nem véletlenül játszik az EBEL-ben, mély a kerete és sok az ügyes játékosa. Ám büszke vagyok a fiúkra. Fegyelmezettnek kellett lennünk a rivális emberelőnyös játéka miatt, és azok is voltunk, és nem adtuk fel, küzdöttünk a lefújásig. Most nyilvánvalóan egy meccs döntött és valakinek veszítenie kellett...”

Hannu Järvenpää (a Fehérvár AV 19 vezetőedzője): „Két nagyon jó csapat játszott ebben a döntőben. Egyáltalán nem csoda, hogy a DVTK megnyerte a MOL Ligát, mert ezúttal is nagyon keményen harcolt. Ám a miénk a jobb csapat.”

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat