2024. augusztus 30. Rózsa
A HFL rájátszását célozza meg a Miskolc Steelers
minap.hu
|
2016. március 30. 09:31
|
frissítve: 2016. március 30. 18:23
A magyar amerikaifutball-bajnokság hamarosan országszerte három osztályban veszi kezdetét. A Miskolc Steelers a legmagasabb osztályban, a HFL-ben mérheti össze erejét az ország legerősebb csapataival. Két hazai és három idegenbeli mérkőzés lesz a szezonban.

       Az első ellenfél a Nyíregyháza Tigers, akit hazai pályán fogadnak a miskolciak. A tavalyi mérkőzésen 42-14 arányban maradtak alul a Tigers-szel szemben, viszont juniorban visszavágtak nekik. Vajon idén sikerülhet a felnőtt bajnokságban is? A nyíregyházi együttes 4 amerikai import játékossal, több ukrán és magyar játékossal erősített, köztük a Miskolc Renegades-ből és a Békéscsaba Raptorsból.

A mérkőzésen elválik, hogy a miskolci fiatalok, akiket két „import” játékos – Dion Williams és Troy Rice –, illetve válogatott irányítónk, Vaszil Jordan segít, felveszik-e a versenyt a nyíregyházi csapattal, illetve az új igazolások mennyire teszik erősebbé a csapat játékát.

ujpest_steelers_1506_1.jpg

A tavalyi keret túlnyomó része rendelkezésre áll az idei bajnokságban. Troy, Dion és Jordan most is Steelers mezben küzdenek, és most már hagyományosan több fiatal új név is nevezve lesz a HFL szezonra az utánpótlás-csapatból.

Az idei évben a Steelers nagy neveket igazolt, hiszen 2016-ban Miskolcon játszik a válogatott offense guard Menczel Dániel, és itt lesz velünk a békéscsabai Csulik Tamás defensive end és egy régi-új játékos Szabó Dávid, aki szintén a defense line-t erősíti majd.

ujpest_steelers_1506.jpg

A Steelersnél játszik az idei szezonban a szerb nemzetiségű Leon Milosevics, aki rendkívül tehetséges és nagy erősítés a csapat védelmében. A legnagyobb igazolás azonban ismét az Egyesült Államokból érkezett: a védő játékos Meechie Eaton, aki azon kívül, hogy többéves egyetemi futball múlttal rendelkezik (Northwestern University), tagja volt hazája nemzeti válogatottjának. Személyében a hazai futballbajnokság legmagasabban jegyzett játékosa fog a Steelers színeiben játszani idén.

– Az idei bajnoki szezonban szeretnénk feljebb tolni a képzeletbeli lécet és megcélozni a rájátszást jelentő helyek valamelyikét – olvasható a csapat közleményében. – Nem lesz könnyű feladat, mert a HFL csapatok mindegyike komoly játékerőt képvisel, és bár nincs az előzetes becsléseink szerint kimagasló csapat (mint tavaly a Monarchs), de az újonc Heroes is figyelemfelkeltően igazolt játékosokat az előttük álló mérkőzésekre.

steelers_uralkodok_150426.jpg

Az elmúlt év egyébként a legnagyobb fejlődést hozta a Steelers „újkori” történelmében, nemcsak az utánpótlás, hanem az egész csapat szempontjából. Rengeteget tanultak, remek csapatokkal találkoztak, nagyszerű játékosok ellen és játékosokkal dolgoztak az egész szezonban HFL és utánpótlás szinten egyaránt.

– Rutinosabbak és jobbak lettünk és egy évvel idősebbek, ami látszódni fog az idei mérkőzéseken is egészen az utánpótlás bajnokságok végéig, hiszen a tavalyi fiatalok 2 kivétellel még az idén is egész évben versenyezhetnek – írják.

Az első mérkőzés, április 3., Miskolc, MVSC pálya, kapunyitás: 14 óra
Miskolc Steelers-Nyíregyháza Tigers
info: www.miskolcsteelers.hu, www.mafsz.org, www.facebook.com/events/692776407531616/

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat