2024. július 22. Magdolna
Akár tizenkét év börtönt is kaphatnak a miskolci bordélyház üzemeltetői
minap.hu
|
2016. április 05. 17:07
|
frissítve: 2016. április 07. 10:12
Az ügyészség már benyújtotta a vádiratot a két férfi ellen, akik egy éven keresztül masszázsszalonnak álcázva üzemeltettek egy bordélyházat Miskolcon. Ma már a ház csendes, és az ott lakók is nyugodtabbak.

soltesz_nk_2_160405_ja_11.jpg

Fotó: Juhász Ákos

Mint ismert, tavaly a rendőrség egy razzia keretében ütött rajta azon a miskolci masszázsszalonon, ami gyakorlatilag bordélyházként működött egy Soltész Nagy Kálmán utcai magánlakásban. 

Ma már egy kézműves dísz lóg annak a lakásnak az ajtaján, ahol egy éve még a rendőrök kopogtattak.

soltesz.jpg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője, Martossy György elmondta: a közel egyéves nyomozás most fejeződött be, és a Miskolci Nyomozói- és Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a Járási Bíróságra két férfival szemben, akiket gyermekprostitúció kihasználásával elkövetett bordélyház fenntartása, illetőleg kerítés, kitartottság, illetve gyermek pornográf felvételekkel való visszaéléssel vádolnak.

img_9599.jpg

A két férfi, 2014 tavaszán úgy döntött, hogy kibérelnek egy lakást Miskolcon és ott masszázsszalont nyitnak – idézte fel a történteket Martossy György. – Ez azonban csak fedőtevékenység volt, ugyanis az interneten hirdetést adtak fel, amire fiatal lányok jelentkezését várták, akikkel masszázs illetve hosztesz tevékenységekre kötöttek szerződést, de már az elején közölték velük, hogy szexuális szolgáltatásokat kell nyújtaniuk, amibe a fiatal hölgyek belementek.

soltesz_nk_2_160405_ja_1.jpg

Ezt követően egy éven keresztül bordélyházként várta vendégeit a szalon, ahol fiatalkorú lányok is dolgoztak, aminek azért van jelentősége, mert így a büntetési tétel is magasabb.

A két férfi egyik tagja minden esetben jelen volt a lakásban, hogy vigyázzon a lányokra, akik a mindenkori bevétel felét odaadták a két férfinak, így azok, egy év alatt mintegy 1,5 millió forinthoz jutottak.

soltesz_nk_2_160405_ja_5.jpg

Az ügyészség vádemelését követően a bíróság fogja tárgyalni az ügyet. Martossy György kiemelte: ezeknek a bűncselekményeknek önmagukban is nagyon súlyos a büntetési tétele (2-8 évig terjedő szabadságvesztés), mivel azonban itt több bűncselekmény van halmozottan, így 2-12 évig terjedő szabadságvesztést szabhat ki a bíróság – mondta a szóvivő.

Az ügyészség egyébként börtönbüntetésre, közügyektől való eltiltásra tett indítványt, illetve a bűncselekményből szerzett vagyonnak az elkobzását is indítványozta a bíróságnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat