2024. augusztus 24. Bertalan
Kulisszatitkok a Hurok című magyar thrillerről
minap.hu / youtube.com
|
2016. április 21. 15:35
|
frissítve: 2016. április 22. 15:23
A miskolci születésű rendező, Madarász Isti nyilatkozott a filmforgatás körülményeiről. Csütörtök este érkezett gyerekkorának színhelyére, hogy közönségtalálkozón vegyen részt Anger Zsolttal, a film egyik főszereplőjével együtt.

Ádám illegális szereket csempész külföldre, és azt tervezi, hogy barátnőjével, Annával lenyúlják a következő szállítmányt, megszöknek és új életet kezdenek. Egy váratlan fordulat miatt azonban arra kényszerül, hogy egyedül utazzon el. Innentől viszont az események láncolata dominószerűen követi egymást és Ádám egyik rossz döntés után hozza meg a másikat.

Színes magyar sci-fi, thriller, 90 perc, 2016.

Rendező: Madarász Isti

Rendezőasszisztens: Dyga Zsombor

Forgatókönyvíró: Madarász Isti

Szereplők: Száraz Dénes, Martinovics Dorina, Anger Zsolt, Hegedüs D. Géza, Elek Ferenc

Operatőr: Nagy András

Vágó: Kovács Zoltán

Producer: Hutlassa Tamás

Gyártó: Café Film

Nem
Forrás: youtube.com

Mindösszesen harminc nap alatt forgatták le a Hurok című filmet: 2014 októbere és novembere között. Helyszínéül pedig Budapest több része is szolgált. A filmben szereplő lakást egy műteremből alakították ki. A Hurkot bemutatója április 14-én volt országszerte. Mi történt a közbülső időszakban?

– A Rejtő-filmmel foglalkoztam – mondta Madarász Isti filmrendező. – Ez pedig ért magának addig. Egyáltalán nem volt probléma, hogy kimaradt egy ilyen hosszú időszak, és nem tudtam befejezni. Szívesen kezdtem bele újra, már egy kicsit eltávolodva az akkori élményektől és objektívabban nézve a filmforgatás eredményét.

hurok3.jpg

Száraz Dénes, a filmben szereplő Ádám futásával több probléma is volt a film forgatása során.

– Ő egy atlétikus alkat. Triatlonozik, és nagyon szeret futni. Ez eleinte látszott ruganyos mozgásán, ami, ugye, nem hiteles, ha valaki az életéért szalad. Ráadásul borzasztó gyorsan tud futni. Hiába tettük a kamerát quadra, lefutotta. Eleinte úgy tűnt, genetikailag képtelen lassabban és nem élvezettel szaladni. Aztán a stáb kitalálta, hogy tegyünk kavicsot a cipőjébe, vagy szakítsuk le a cipője talpát, hogy ne kapkodja úgy a lábait, de végül ezek nélkül is megoldotta az élet, mert egy időre lesántult szegény.

hurok.jpg

Martinovics Dorina, az Anna szerepét játszó női főszereplő sokszor szerette volna saját maga eljátszani azokat a jeleneteket is, amikre kaszkadőrt hívtak.

– Egy-kettőt meg is engedtünk neki és baleset nélkül sikerültek is ezek – mesélte a filmrendező. – Nem úgy, mint Dénesnél, aki szintén rimánkodott, hogy hagy motorozzon ő maga. Aztán meg nekiment a falnak, mert nincs gyakorlata benne. Nagyon megijedtünk, de hála Istennek, neki sem lett semmi baja. Egyébként Dorina kaszkadőrje, Barbara nagyon hasonlított az általa megformált színésznőre: ugyanolyan barna haj, ugyanolyan testalkat. Előfordult, hogy biztatásképpen odasúgtam neki: Dorina, tök jól csinálod, nem lesz semmi baj. Aztán megfordult, és én döbbentem meg a legjobban, hogy nem Dorina állt előttem – emlékezett vissza filmforgatási élményeire Madarász Isti.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat