2024. április 30. Katalin, Kitti
24 órás gyermekorvosi segítséget ígér egy magyar alkalmazás
2016. május 07. 18:46
|
frissítve: 2016. május 07. 18:46
Alig több mint 3 hónap alatt 3500 érintett regisztrált az azonnali (és személyes) gyermekorvosi segítségre lehetőséget adó Zsebdoktor alkalmazásban.

A praktizáló gyermekorvosok tapasztalatai szerint számos esetben „nagyobb a füstje, mint a lángja” az egészségügyi problémának, és elég, ha az orvos utasításait követi a szülő. De ki mondja meg, hogy van-e ok a nyugtalanságra, és mit kell tennünk?

A túlterhelt egészségügyi ellátórendszert támogatja az iPhone-ra és androidos készülékekre is letölthető Zsebdoktor alkalmazás, ami első körben egy diagnosztika szolgáltatással segíti a szülőket: egyértelmű kérdések mentén segít eldönteni, hogy mekkora a baj. Ha itt nem érkezik megnyugtató válasz, akkor még mindig ott a telefonos segítségkérés lehetősége. Jelenleg 10 gyermekorvos áll állandó (24 órás) készültségben. Az app diagnosztika része ingyenes, az élő, telefonos segítségkérés azonban fizetős.

A szolgáltatás szakmai hátterét kidolgozó Király Balázs gyermekorvos sok éves gyakorlati tapasztalattal bíró szakemberként küldetésének tekinti a gyerekek ellátásának javítását. A Zsebdoktor alkalmazás nem helyettesíteni szeretné az orvost, csupán kiegészíteni az egészségügyi rendszert: készítői szerint csatornát teremt az orvos és beteg között, ami kellően korszerű, kényelmes, gyors, és ezáltal hasznos kiegészítője a gyermekegészségügyi alapellátásnak.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat