2024. augusztus 23. Bence
Berágtak az oroszok - áll a bál az Eurovizió-eredmény miatt
hirado.hu
|
2016. május 16. 18:04
|
frissítve: 2016. május 18. 11:12
Felháborodással fogadták az Eurovíziós Dalfesztivál végeredményét Oroszországban. Az egyik kormánypárti képviselő egyenesen tisztességtelennek nevezte, hogy nem a közönségszavazatokban első Szergej Lazarjev nyert, akinek produkciójába komoly pénzt fektetett az állami média.

jamala.jpg

Mint ismeretes, az összesítésben az ukrán Jamala nyerte a fesztivált egy háborús dallal, a szakmai zsűrik rá szavaztak, a közönségnél viszont az orosz dal nyert.

Politikai töltetű produkciójában az ukrán énekesnő dédnagymamájának történetét mutatta be, akinek egyik gyermeke bele is halt, amikor 1944-ben deportálták őket Krímről, a krími tatárok kényszer-kitelepítésekor.

Jamala a zsűri pontjainak köszönhetően lett első, a telefonos voksoknál a második helyen végzett - a favoritnak tartott orosz versenyző után. Ukrajnában nemzeti hősként ünnepelik az énekesnőt, Oroszországban viszont több tisztségviselő és újságíró felháborodással fogadta a végeredményt.

lazarev.jpg

Az egyik kormánypárti képviselő egyenesen tisztességtelennek nevezte, hogy nem a közönségszavazatokban első Szergej Lazarjev nyert, akinek produkciójába komoly pénzt fektetett az állami média.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat