2024. október 18. Lukács
Lyukóvölgyben ellenőriztek a mezőőrök
Miskolc TV / minap.hu
|
2016. május 25. 16:21
|
frissítve: 2016. május 26. 15:05
Lovas mezőőrök ellenőriztek ma Lyukóvölgyben. Csaknem 250 házból 56 helyen szólították fel a lakókat a környezet rendbetételére. Egy lakónak 10 ezer forint bírságot is ki kell fizetnie. Ő az utcára engedte a szennyvizet.

lyukoi_ellenorzes_160525_vcs_01.jpg

Fotó: Végh Csaba

Lyukóvölgy Anna bánya területét járták be lovaikkal a mezőőrök. Ők a nehezen megközelíthető helyekre is eljutnak. A helyieknek biztonságot jelent, hogy a rendészek rendszeres kontroll alatt tartják ezt területet is.

– Örülök annak, hogy itt járőröznek a mezőőrök, mert sok olyan ember is ide költözik, aki nem idevalósi, betolakodó, faluról jönnek – mondta Galamb Barbara.

lyukoi_ellenorzes_160525_vcs_03.jpg

A rendészek ütemterv szerint, illetve lakossági bejelentés alapján járőröznek Miskolc külterületein. Most a kóbor kutyák miatt indultak ellenőrizni.

– Több kóbor kutya jelent meg mostanában a környéken – mondta Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület-felügyeleti és rendészeti vezetője. – Ezek kettesével, hármasával jelennek meg a területen, és ezért néztük át ezt a területet többek között. Illegális beköltözések számában inkább csökkenésről lehet számot adni, minthogy növekedésről. Az illegális szemétlerakás is csökkent. Viszont a szemetes ingatlanok vagy az elhanyagolt ingatlanok tekintetében szükséges még a továbbiakban is intézkedni.

lyukoi_ellenorzes_160525_vcs_08.jpg

A rendszeres ellenőrzésnek köszönhetően, ahogy a Pingyomon, úgy Lyukóvölgyben is érzékelhetően nagyobb a rend.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat