2024. július 21. Dániel, Daniella
Ők ültek a libegőben – megszólal az édesapa
Kujan István
|
2016. május 31. 15:25
|
frissítve: 2016. június 02. 10:29
Az interneten keringő téves információk és az ítélkező kommentelők miatt kereste meg a minap.hu-t az apuka, aki kislányával balesetet szenvedett vasárnap délután a lillafüredi libegőn. Mint mondta, lelkileg azóta sem tudták túltenni magukat a történteken.

– A párom és az unokatestvére indult el előttünk a libegőn, őket követtük mi a 4 éves kislányommal – meséli a neve elhallgatását kérő édesapa. – Az előttünk haladók alig értek el azonban a második oszlopig, elkezdtek billegni, megálltak, egy fémes pattanást lehetett hallani, majd a gondola hátracsúszott. Egyenesen nekünk.

libego_park4.jpg

Fotó: Parai Roland

Az apuka védőn átölelte a kislányt, a lábát pedig felhúzta, hogy ezzel is tompítsa valamelyest a csattanást. Elmondása szerint a térdei még most is be vannak dagadva. Az ütközés erejét mutatja, hogy a védőkeret is elhajlott. A kislány kisebb horzsolásokat szenvedett a balesetben – a sokk azonban lelkileg jóval nagyobb nyomot hagyott a kicsiben.

– Azóta sem beszél senkinek az esetről, ha kérdezzük is, csak hallgat. Az egyik fürdetésnél erősen megölelt, és azt mondta: „ennyire féltem akkor!”. Bevallom őszintén, én is csak keresem a helyem azóta; rossz érzés átélni, hogy ott ül mellettem a gyermekem, több méter magasan, és én tehetetlen vagyok, nem tudom megakadályozni a balesetet – ecseteli az apuka.

Mint mondja, azért is kereste meg a minap.hu szerkesztőségét, mert dühítette a sok téves információ és az ítélkező komment, ami a baleset kapcsán kering az interneten és a különböző közösségi oldalas posztok alatt. Leszögezte tehát: a kislány nem esett ki az ülésről, és nem ők ütköztek neki egy másik párnak, hanem azok csúsztak beléjük. A párja és annak unokatestvére pedig nem sérült meg az eset során.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat