2024. július 21. Dániel, Daniella
Előzetesben a volt feleségének csontozó késsel nekieső férfi
minap.hu
|
2016. június 02. 10:25
|
frissítve: 2016. június 03. 08:27
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája szerdán elrendelte előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki nemrégiben volt feleségét közös tiszalúci otthonukban egy csontozó késsel mellkason szúrta egy szóváltást követően.

        A szúrás következtében a sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A mentőket és a rendőrséget a gyanúsított értesítette, aki beismerte tettét.

A rendőrség felvétele

Amennyiben a gyanúsított bűnösségét megállapítják, úgy 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható vele szemben, az időtartam már önmagában véve is megalapozhatja a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélyét. A további eljárás során számos tanú kihallgatása szükséges, őket a gyanúsított is ismerheti, a lakóhelyükről tudomással bír, így a bíróság megállapította, hogy fennáll annak a reális lehetősége, veszélye, hogy szabadlábon történő védekezése esetén ezen személyek befolyásolásával a bizonyítást veszélyeztetné.

Az előzetes letartóztatást indokolta továbbá az is, hogy a gyanúsított – aki haragos viszonyban állt és áll a sértettel – távoltartás hatálya alatt követhette el a bűncselekményt, illetve egy ingatlanban élnek, így fokozottabban áll fenn annak veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a már megkísérelt bűncselekményt befejezné, vagy hasonló jellegű bűncselekményeket kísérelne meg elkövetni a sértett sérelmére.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat