2024. július 21. Dániel, Daniella
Életfogytig tartó fegyház a csernelyi elkövetőnek
minap.hu
|
2016. június 08. 13:08
|
frissítve: 2016. június 09. 22:16
A vádlott legkorábban 35 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A Miskolci Törvényszék a hétfőn kihirdetett ítéletében F. A. vádlottat bűnösnek mondta ki aljas célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében, ezért őt életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett és a vádlott között több éve alkalmi szexuális kapcsolat volt. Egy este a vádlott a sértetthez ment szintén szexuális kapcsolat létesítése okán, közösen italozásba kezdtek, amikor a vádlott a sértettet durván, hosszú időn keresztül bántalmazta, ütötte, rúgta, karmolta, ruháját leszakította, illetve akarata ellenére közösült vele.

brutalis_bantalmazas_gyilkossag.jpg

A sértettnek a vádlott cselekménye következtében nagyszámú – több mint 50 rendbeli –, az egész testére kiterjedő zúzódásos és hámsérülései keletkeztek. A sértett a bántalmazás következtében elhalálozott. A vádlott ezt követően megtisztálkodott, a holttestet letakarta és elment bort venni. Ezt követően visszatért a sértett lakásába, majd ujj-, illetve tenyérlenyomatait eltüntette a kilincsekről, használati tárgyakról. A lakásból másnap reggel ment csak el.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte kisebb részben azt, hogy az elkövetéstől az elsőfokú elbírálásig több mint két év eltelt, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét, a cselekmény gátlástalan és kitartó, ittas állapotban történő elkövetését, a cselekmény elszaporodottságát és megyeszerte is közfelháborodást kiváltó jellegét, végül azt, hogy másra (vétlen személyekre) kívánta védekezésével terelni a gyanút az eljárás során.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat