2024. augusztus 28. Ágoston
Miskolctapolcán a magyar férfi vízilabda-válogatott
Kujan István
|
2016. június 29. 13:10
|
frissítve: 2016. június 30. 15:26
A riói olimpiára hangolódás jegyében, Brazília legjobbjaival mérkőzik meg Miskolcon a magyar férfi vízilabda-válogatott július 9-én, szombaton. Bachner András, a szervező MVLC szakmai igazgatója szerint parázs mérkőzésre van kilátás a Miskolctapolcai Strandon!

– Nem mondom, hogy a végső győzelemre is esélyesek a brazilok az olimpián, de egy meccsen bárkit el tudnak kapni – méltatta a Benedek-csapat soros felkészülési ellenfelét Bachner András. A szakmai igazgató alá is támasztotta állítását: a dél-amerikaiak az utóbbi években, készülve a hazai rendezésű olimpiára, nagy hangsúlyt fektettek a vízilabda megerősítésére is. Ennek érdekében szerb, spanyol játékosokat honosítottak, és egy szerb edző irányításával, saját tehetségeiket is beépítve egy ütőképes csapatot állítottak össze.

bachner_andras.jpg

Bachner András: Miskolcon a minőségi vízilabdára nagy igény mutatkozik

– Nagyon parázs, kemény mérkőzésre van tehát kilátás július 9-én, de véleményem szerint megmutatkozik majd, hogy Benedek Tibor együttese komolyabb erőt képvisel. A felek nyilván nem játsszák majd ki minden kártyájukat, lévén, egy csoportban szerepelnek az olimpián – hívta fel a figyelmet a szakember.

A Miskolctapolcai Strandfürdő medencéjében már több komoly sportrendezvényt tartottak, gondoljunk csak az ausztrálok elleni, tavaly júliusban lejátszott barátságos mérkőzésre. Akkor teltház előtt, magyar győzelemmel debütált a vízi sportok kedvelői előtt a Miskolctapolcai Strandfürdő.

magyar_ausztral_vizipolo_150714ml_53.jpg

De sokakat vonzott a strandvízilabda-bajnokság is, amit tavaly augusztusban rendeztek meg. Kitűnően szerepelt itt a PannErgy MVLC és a Tapolcai Vagányok csapata is.

Hogy egy olimpiai felkészülési mérkőzést Miskolcra hoztak, mutatja, hogy a hazai vízilabda-szövetség is elégedett volt a szervezéssel, rendezéssel, és méltányolta, hogy ennyire kedvelt sportág a vízilabda a borsodi megyeszékhelyen.

magyar_ausztral_vizipolo_150714ml_57.jpg

– Másként nem is kaphattuk volna meg a rendezés jogát, amiért egyébként 5-6 város is versenyben volt. Miskolcon a minőségi vízilabdára nagy igény mutatkozik – szögezte le Bachner András, aki hozzátette: minden bizonnyal sokan lesznek kinn a strandon is szombaton. – Aki szereti a vízilabdát, jöjjön el, nézze meg testközelből ezeket a fiúkat, akik Rióban éremért szállnak harcba!

magyar_ausztral_vizipolo_150714ml_37.jpg

Megtudtuk azt is, hogy az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti, és arról még tartanak a tárgyalások, hogy a magyar junior válogatott Románia korosztályos csapatával vívott mérkőzéséről is készülne egy összefoglaló, amit szintén leadna a sportcsatorna.

A szakmai igazgató ismertette, jegyet a helyszínen lehet váltani a kezdés előtt.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat