2021. március 05. Adorján, Adrián
Modern világítástechnika – konferencia a BOKIK-ban
minap.hu
|
2016. július 06. 13:45
|
frissítve: 2016. július 07. 16:02
Egymással kommunikáló lámpatestekről és energiatakarékosságról tartottak előadást az Új irányzatok a világításban című konferencián a BOKIK-ban. A szakemberek a legújabb technológiákról tájékozódhattak.

vilagitas_konferencia_160706_fkcs_2.jpg

Fotó: F. Kaderják Csilla

Hogyan készül a kandeláber? Mik alapján döntenek a felhasználók, mikor lámpát választanak? – Ezekre a kérdésekre is válaszoltak, akik előadást tartottak az Aba-Szer Fémbútor és a Rosa cég által szervezett konferencián.

– Célunk az volt, hogy új irányzatokat mutassunk be a világítástechnikában – mondta Rápóti-Fekete Mónika, az Aba-Szer Fémbútor ügyvezetője. – Vannak már olyan lámpák, amik érzékelik az általuk megvilágított terület forgalmát, és elhalványodnak, ha nincs rájuk szükség. Ezáltal energiatakarékosak.

vilagitas_konferencia_160706_fkcs_3.jpg

A konferencián katowicei és brnoi cég is tartott bemutatót, a hallgatóság körében pedig miskolci cégek ültek az önkormányzat képviselői mellett.

– Minden város számára, így Miskolcnak is fontos, hogy minél energiatakarékosabb megoldás szülessen a köztéri világításban – mondta Szegedi Zoltán, a Vagyonfelügyeleti Osztály műszaki koordinációs csoportvezetője. – Tavaly ősszel több mint háromezer lámpát cseréltünk LED-esre, de van még legalább tizennyolcezer. Nyilván ezeken is jó lenne spórolni, tehát várjuk, hogy pályázni tudjunk.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat