2024. szeptember 30. Jeromos
Világverseny miskolci győztesét fogadta a polgármester
Miskolc TV / minap.hu
|
2016. augusztus 04. 17:19
|
frissítve: 2016. augusztus 05. 19:04
Miskolci győzelemmel ért véget a Borneo szigetén rendezett 2016-os Ultra Marathon futóverseny. A trópusi időjárási körülmények közepette, esőerdőben is vezetett az összességében ezer induló útja. Közülük Karlowits-Juhász Tamás teljesítette leggyorsabban a 100 km-es versenytávot. A kitűnő sportembert Miskolc város polgármestere köszöntötte.

carlos_pm_160804_fkcs8.jpg

Fotó: F. Kaderják Csilla

Csütörtök délelőtt hivatalában fogadta Kriza Ákos Karlowits-Juhász Tamást, aki megnyerte a Borneo szigetén rendezett 100 km-es ultra maratoni futóversenyt. Először gratulált Miskolc város polgármestere az Európa-szerte ismert hosszútávfutó specialistának, majd az itthoni lehetőségekről és az edzésekről zajlott a párbeszéd.

Legutóbbi sikere kapcsán volt is miről mesélnie a Borneo Ultra Marathon futóversenyt 16 óra alatt teljesítő miskolci versenyzőnek. A trópusi szigeten rendezett, sokszor esőerdőben vezető versenyútvonal során összességében ötezer méter szintkülönbséget kellett leküzdeniük a rajthoz állóknak.

carlos_pm_160804_fkcs_5.jpg

– Korábban még nem futottam ilyen klimatikus viszonyok között, ilyen hőmérsékleten és ilyen magas páratartalom mellett – mondta Karlowits-Juhász Tamás. – Bár voltam tavaly Szicíliában egy olyan versenyen, ahol szintén 30 fok felett volt az átlaghőmérséklet, ez mégis más volt. Annyiból viszont nem volt más, hogy ugyanúgy tűrni kellett, mint egy-egy európai versenyen a hideget.

A miskolci futóspecialistával készült beszélgetést a Miskolc TV sportmagazinjában láthatják az érdeklődők. Továbbá a testet-lelket megsanyargató 100 km-es versenyről és Borneóról egy előadást is hallhatnak majd, akik augusztus 19-én este 6 órától kilátogatnak a Factory Arénába. Karlowits-Juhász Tamásról és a versenyről itt írtunk korábban.

Nem

Olvasnivaló

Ajánlat